Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Όχι πια ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά στα νησιά….ιδιαίτερα!!!

73349213_490737481784974_3327830717815062528_n

Του Σοφοκλή Μακρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Tμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Πατρών

Είμαι λάτρης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλά είμαι πιο λάτρης των εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Το υδρογόνο είναι η πιο δυναμική επανάσταση και όπως σε μια αγαπημένη μου ταινία αναφέρεται… όλα είναι θέμα timing.

Την ώρα που ακόμα και οι πιο συντηρητικές κοινωνίες εστιάζουν απευθείας στο υδρογόνο εμείς θα μείνουμε παρατηρητές; Την ώρα μάλιστα που ΕΧΟΥΜΕ εστιάσει στα νησιά μας και τα ενεργειακά τους προβλήματα;

Υπάρχουν, και η τεχνολογία και οι ειδικοί να δώσουν λύσεις, άμεσα και αποτελεσματικά σε σχέση με την ΜΠΛΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ μέσω της πιο καθαρής μορφής στον πλανήτη μας, το υδρογόνο. Υπάρχουν και οι δομές χρηματοδότησης και επιτέλους… ας σταματήσουμε την μίζερη αντίληψη να ρίχνουμε το μπαλάκι στην εξέδρα… ΟΛΟΙ.

Ακολουθεί η ομιλία μου που ελπίζω όσοι διαφωνούν μαζί μου να με καλέσουν σε ένα τραπέζι να ανταλλάξουμε πολιτισμούς και γνώσεις!!!

Με μεγάλη μου χαρά θα αποδεχτώ αυτό το challenge γιατί αν η ΑΦΡΙΚΗ μπορεί να έχει σχολείο που λειτουργεί με υδρογόνο, μπορούμε και εμείς!!!

Δρ. Σοφοκλής Μακρίδης Τεχνολογία Μεταλλικών Υλικών για ενεργειακές εφαρμογές (Τεχνολογίες Υδρογόνου)

Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος Πανεπιστήμιο Πατρών,

Email: smakridis@upatras.gr  

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. ΣΩΣΤΟΣ

  Όσοι έχουμε μια ιδέα για το ενεργειακό ισοζύγιο μια ανεμογεννήτριας ή φωτοβολταϊκού, χρόνια τώρα αμφισβητούμε το καλοστημένο παραμύθι αυτών των ΑΠΕ. Αν λάβουμε υπόψιν και τις υπόλοιπες επιπτώσεις τους στο περιβάλλον, η κατάσταση ξεφεύγει από τα πλαίσια της λογικής και μπαίνει σε αυτά του χυδαίου πλουτισμού χωρίς ενδιαφέρον για τις πληγές που ανοίγονται!

  Reply
 2. Σοφοκλής

  Αλλάζει το μικροκλιμα σε μεγάλες υποδομές. Πέρα από την οπτική μόλυνση…
  Μικρές δομές, σε σπίτια ας πούμε, με μικρές ανεμογεννητριες των 250 kw…
  Θέλει προσοχή και σκέψη

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!