Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Οδηγός για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

19s7panel1-thumb-large

Οδηγίες, η μη τήρηση των οποίων μπορεί να κοστίσει στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων την προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς, αφού θα μηδενιστεί το γραπτό τους, εξέδωσε χθες το υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι:

• Στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

• Αν ο υποψήφιος «περάσει» τον έλεγχο και φέρει μαζί του στην αίθουσα κάποιο από τα απαγορευμένα αντικείμενα ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή σημειώσεις ή από γραπτό άλλου εξεταζομένου, ή αν θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή δολιεύεται με άλλον τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα με αιτιολογημένη απόφαση της λυκειακής επιτροπής και το γραπτό του μηδενίζεται. Βεβαίως, η λυκειακή επιτροπή πριν από την επιβολή της ποινής καλεί σε απολογία τον υποψήφιο και συντάσσει σχετικό πρακτικό.

• Κατά τη διάρκεια της εξέτασης δεν επιτρέπεται οι εξεταζόμενοι να βγουν από την αίθουσα, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις. Τότε, ο αναπληρωματικός επιτηρητής συνοδεύει τον εξεταζόμενο έξω από την αίθουσα, ελέγχοντας τους χώρους που επισκέπτεται για την αποφυγή περίπτωσης δολίευσης των εξετάσεων.

• Οσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για στρατιωτικές σχολές, αστυνομικές σχολές, Πυροσβεστική Ακαδημία, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν αίτηση απευθείας με βάση τις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

• Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2014 ή το 2015.

• Οι υποψήφιοι που θα σπάσουν το χέρι τους μπορούν να εξετασθούν προφορικά.

• Οι υποψήφιοι που δεν θα προσέλθουν να εξετασθούν στο πέμπτο μάθημα ή στο ειδικό μάθημα που δήλωσαν (πλην των τεσσάρων της ομάδας προσανατολισμού) χάνουν μόνο το δικαίωμα να διεκδικήσουν μία θέση στις σχολές, για την εισαγωγή στις οποίες είναι απαραίτητη η εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!