Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Οι Ιάπωνες γυρνούν την πλάτη στους Ολυμπιακούς

Πριν από περίπου ένα χρόνο, οι Ιάπωνες είχαν αρχίσει να μετρoύν αντίστροφα για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020. Η πανδημία, όμως, τους έκανε να αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά ακόμα και τη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της ανθρωπότητας. Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι δημοσκοπήσεις που θέλουν τους περισσότερους από τους κατοίκους της διοργανώτριας πόλης είτε να μην επιθυμούν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης είτε να πιστεύουν ότι, τελικά, δεν θα πραγματοποιηθεί.

Μετά τη δημοσκόπηση στην οποία εμφανιζόταν το 51,7% των ερωτηθέντων να επιθυμεί την αναβολή ή την ακύρωση των Ολυμπιακών του 2021, ακόμη μία δημοσκόπηση δείχνει πόσο έχει τρομάξει τους Ιάπωνες η νόσος. Το 77% πιστεύει ότι εξαιτίας της νόσου δεν θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί το 2021. Οι Ιάπωνες εξέφρασαν τους φόβους τους ότι δεν θα έχει υποχωρήσει η πανδημία, και με τέτοιες συνθήκες θα είναι αδύνατον να διεξαχθούν οι διοργανώσεις. Μόνο το 17% των κατοίκων του Τόκιο είναι αισιόδοξο και πιστεύει πως όλα θα γίνουν όπως έχουν προγραμματιστεί.

Σε επίπεδο Οργανωτικής Επιτροπής, οι ιθύνοντες καταστρώνουν πλάνα για το πώς θα διοργανώσουν Ολυμπιακούς εν μέσω πανδημίας. Ανάμεσα σε αυτά θα είναι η καραντίνα σε αθλητές, αξιωματούχους και φίλαθλους. Βέβαια, όλοι ελπίζουν ότι θα βρεθεί άμεσα το εμβόλιο.        

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!