Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Οι θέσεις του CTN Andros για το Χωροταξικό

Απαγόρευση χωροθέτησης Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων εντός της χαρακτηρισμένης περιοχής NATURA 2000 και χαρακτηρισμό των ζωνών δόμησης γεωργικήβιοτεχνική – βιομηχανική για βιώσιμη ανάπτυξη σε συνδυασμό με τις ήπιες μορφές τουρισμού, προτείνει το Δίκτυο  CTN Andros αναφορικά με το Χωροταξικό Σχεδιασμό που έχει τεθεί σε διαβούλευση με καταληκτική ημερομηνία 10 Μαρτίου 2021.

Αναλυτικά οι θέσεις του Δικτύου CTN: 

Αξιότιμοι κ.κ,

Στο Κυκλαδικό Τουριστικό Δίκτυο Άνδρου (CTN Andros) από την ίδρυση μας εδώ και 4 χρόνια ένα σύνολο επιχειρήσεων από διάφορους τομείς επιχειρηματικότητας κινούμαστε προς ένα βασικό στόχο, την ενίσχυση και προώθηση του νησιού μας (και των επιχειρήσεων-μελών μας) ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχουμε δημιουργήσει δράσεις, έχουμε χορηγήσει δραστηριότητες, έχουμε προσφέρει εκατοντάδες δωρεάν γεύματα, διανυκτερεύσεις και μετακινήσεις ανθρώπων, ομάδων και φορέων για την επίτευξη αυτού του σκοπού.
Έχουμε μια εκτενή ατζέντα με πρόσθετες δράσεις και προωθήσεις που μπορούν να φέρουν στην Άνδρο μας ακόμη καλύτερα αποτελέσματα δεδομένων όμως των συνθηκών δεν έχουμε τα ταμειακά αποθέματα για να τις πραγματοποιήσουμε όλες.
Πρόσφατα ενημερωθήκαμε, 2 βδομάδες πριν ότι υπάρχει σε διαβούλευση το «Αξιολόγηση Αναθεώρηση & Εξειδίκευση Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου» η οποία και έχει ισχύ ως 10/03/21.
Ως φορέας του νησιού με μέλη επιχειρηματίες που έχουν στόχο την τουριστική ανάπτυξη του προορισμού μας μελετώντας από την πρώτη στιγμή της δημοσίευσης με διάφορους ειδικούς συνεργάτες μας προτείνουμε σημεία που η εκτίμηση μας είναι ότι θα διατηρήσουν την τουριστική ταυτότητα της Άνδρου ως τουριστικό προορισμό.
• Απαγόρευση χωροθέτησης Βιομηχανικών Αιολικών Πάρκων εντός της χαρακτηρισμένης περιοχής NATURA 2000 που αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον και την αυθεντικότητα του νησιού μας
• Οι ήπιες μορφές τουρισμού ταιριάζουν με τον προορισμό μας και για τον λόγο αυτό εκτάσεις για τουριστικές μονάδες θα πρέπει να χωροθετηθούν και να προβλεφθούνε οι απαραίτητες υποδομές του κράτους με χαρακτηρισμό όλων των ζωνών δόμησης γεωργικήβιοτεχνική – βιομηχανική που απαιτούνται για να υπάρξει βιώσιμη ανάπτυξη.
Η δική μας συμμετοχή ως ΔΣ της εταιρείας είναι πάντα διαθέσιμη σε Δήμο και Περιφέρεια και συνεργαζόμενοι με όλους να πετυχαίνουμε τα καλύτερα για την Άνδρο.

ΔΣ CTN Andros


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!