Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Οκτώ δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα εξήγγειλε ο Χρήστος Βουραζέρης από το κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Κορθίου

57555521_2018148738296687_8116929633238122496_n

Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο γεμάτο ελπίδα για την Άνδρο και προοπτική ανάπτυξης, με οκτώ συνολικά δεσμεύσεις παρουσίασε χθες, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Βουραζέρης, κατά την πρώτη και ομολογουμένως επιτυχημένη προεκλογική του ομιλία, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κορθίου.

Οι πολίτες εχθές έδειξαν έμπρακτα την αγάπη και την στήριξη στο πρόσωπο του Χρήστου Βουραζέρη, ο οποίος για μια ακόμα φορά απέδειξε πως δεν στέκεται σε μικροπολιτικές, αναζητά συνεργασίες με σύμπραξη Επαρχείου, Δήμου, Φορέων. Με γνώμονα ένα καλύτερο μέλλον για την Άνδρο, κοιτάει μπροστά, θέτει στόχους οι οποίοι με δουλειά και αφοσίωση, χαρακτηριστικά τα οποία διαθέτει πάνω από όλα ως άνθρωπος, μπορούν να επιτευχθούν ώστε το νησί μας να ανοίξει πανιά και να ταξιδέψει με πυξίδα την ανάπτυξη.

57447279_1997669300356250_1074006741877784576_n

Με την ομιλία του έκανε σαφές πως κυρίαρχος σκοπός με την εκλογή του θα είναι να ενωθούν επιτέλους οι δυνάμεις της Άνδρου και με κοινή προσπάθεια α’, β’ βαθμού  αυτοδιοίκησης και φορέων να διεκδικηθεί ίση μεταχείριση με τα υπόλοιπα νησιά ώστε η Άνδρος να λάβει επιτέλους τη θέση που της αξίζει.

Στο ολοκληρωμένο σχέδιο που παρουσίασε για πρώτη φορά, εστίασε σε οκτώ δεσμεύσεις για την πενταετία που έρχεται οι οποίες μπορούν να γίνουν υλοποιήσιμες, από τη στιγμή που υπάρχει όραμα και όρεξη για δουλειά, ενότητα και συνεργασία.

Να σημειώσουμε ότι παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Άνδρου και εκ νέου υποψήφιος κ. Θεοδόσης Σουσούδης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Λοτσάρης και Λευτέρης Μπάλλας, ο συνυποψήφιος του κ. Βουραζέρη, κ. Κώστας Ίσσαρης, καθώς επίσης αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πολιτευτές.

58543880_2193173930946643_8114205369842008064_n

Οι οκτώ δεσμεύσεις

 «Θα σπάσουμε την απομόνωση και την υποβάθμιση της Άνδρου»

Πρώτη και βασική δέσμευση του κ. Βουραζέρη, είναι η ένταξη τουλάχιστον ενός μεγάλου έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως ο ίδιος ανέφερε τα πέντε προηγούμενα χρόνια δεν εντάχθηκε κανένα μεγάλο έργο της Άνδρου στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου. «Κάποιοι δυστυχώς θέλουν την Άνδρο φτωχό συγγενή στις Κυκλάδες και στο Νότιο Αιγαίο. Αυτό θα αλλάξει. Την επόμενη πενταετία ένα μεγάλο έργο για την Άνδρο θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Επαρχείο, Δήμος και πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως η ένταξη του έργου θα εξαρτηθεί από το δείκτη ωρίμανσης, τις μελέτες, τις ιδιαίτερες συνθήκες και τις προτεραιότητες που θα τεθούν από κοινού.

«Ανοίγουμε τις πόρτες του Επαρχείου»

Άλλη μία σημαντική δέσμευση που εξήγγειλε ο κ. Βουραζέρης είναι η αλλαγή του μοντέλου λειτουργίας του Επαρχείου το οποίο όπως τόνισε είναι αναγκαίο ώστε να ανοίξουν οι πόρτες του στους πολίτες και τους φορείς. Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως θα συνεργαστεί άριστα με όποιον Δήμαρχο επιλέξουν οι πολίτες με ειλικρινείς και καθαρές σχέσεις. Επιπλέον τόνισε πως θα δοθεί έμφαση στη στήριξη των επιχειρηματιών, επαγγελματιών, αγροτών του νησιού, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη για χρηματοδοτικά προγράμματα καθώς και για νομικής φύσεως ζητήματα. Παράλληλα σε συνεργασία με την εκκλησία και την Μητρόπολη θα δοθεί έμφαση στην κοινωνική στήριξη των πολιτών που έχουν ανάγκη, με διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και δημιουργία τράπεζας ρούχων.

«Επενδύουμε στον πολιτισμό»

Στο κομμάτι του Πολιτισμού ο κ. Βουραζέρης θέτει ως στόχο  τη δημιουργία ενός δικτύου, με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Άνδρο. Σκοπός θα είναι η ενίσχυση της δραστηριότητας των συλλόγων και η προώθηση κοινών δράσεων, ώστε να αποκτήσουν ζωή οι πολιτιστικοί χώροι σε όλο το νησί, με τη φιλοξενία εκδηλώσεων και παραστάσεων.

«Επανασχεδιασμός Λιμενικών εγκαταστάσεων»

Για το μεγάλο ζήτημα το Λιμενικών εγκαταστάσεων δεσμεύτηκε να δοθεί προτεραιότητα στα έργα υποδομής που απαιτούνται στο λιμάνι του Γαυρίου, τόσο για την εκβάθυνση, όπου πρέπει να επικαιροποιηθεί η υπάρχουσα μελέτη όσο και το συγκοινωνιακό ζήτημα το οποίο πρέπει επιτέλους να λυθεί και να καλύπτει όχι μόνο τις τρέχουσες ανάγκες αλλά και τις μελλοντικές, βάσει των αυξητικών τάσεων που παρουσιάζει η Άνδρος στις αφίξεις. Αναφορικά με τα λιμάνια Χώρας και Κορθίου επεσήμανε πως η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή, να επικαιροποιηθούν και εκεί οι μελέτες και να ενταχθούν σε πρόγραμμα. Για το Λιμάνι του Μπατσιού, επεσήμανε πως οι διαδικασίες προχωρούν στην  σωστή κατεύθυνση και θα πρέπει να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε όταν ολοκληρωθεί να αποκτήσει την απαραίτητη δυναμική. Κλείνοντας τόνισε πως πρέπει να οριστούν οι χρήσεις των λιμανιών φέροντας ως παράδειγμα πως τα Λιμάνια Χώρας Κορθίου μπορούν να εξυπηρετήσουν την ενδοκυκλαδική σύνδεση.

 «Ενότητα και συνεργασία για το νησί μας»

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η ‘Άνδρος είναι ενιαία και αδιαίρετη. Να παραμερίσουμε προσωπικές στρατηγικές και επιλέξουμε τη συνεργασία και συνεννόηση», ανέφερε ο κ. Βουραζέρης ξεκαθαρίζοντας πως το Επαρχείο και ο Δήμος θα πρέπει να κινούνται ως σύμμαχοι και όχι ανταγωνιστικά. Στο πλαίσιο των κοινών διεκδικήσεων, δεσμεύτηκε πως θα προτείνει τη δημιουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στο Μουστάκειο, κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με την πρόταση που ήδη «τρέχει» ο νυν Έπαρχος κ. Δημήτρης Λοτσάρης μέσω του Κληροδοτήματος, για τη Δημιουργία Σχολών Μετεκπαίδευσης από το Αμερικανικό Κολλέγιο.

 «Η Άνδρος γίνεται τουριστικός προορισμός»

Ένας ακόμη σημαντικός στόχος που θέτει ο κ. Βουραζέρης είναι να εξελιχθεί η Άνδρος ως τουριστικός προορισμός. Ο ίδιος κατά την ομιλία του εστίασε στο μεγάλο ζήτημα του χωροταξικού σχεδιασμού που βρίσκεται σε εκκρεμότητα όπου η Άνδρος θεωρείται κορεσμένη τουριστικά περιοχή αλλά και στον αναπτυξιακό νόμο όπου κατατάσσεται στην χαμηλή κατηγορία Ενισχύσεων στον αναπτυξιακό νόμο. Ανέφερε ακόμα, πως ο Κλεισθένης δίνει τη δυνατότητα στη δημιουργία αναπτυξιακών εταιρειών ειδικού σκοπού για τουριστική προβολή, τονίζοντας πως Επαρχείο, Δήμος και Φορείς μπορούν να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Βελτίωση οδικού δικτύου»

Άλλη μία βασική δέσμευση που έλαβε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βουραζέρης, αφορά στη βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλο το  νησί. «Τους πολίτες Άνδρου δεν τους ενδιαφέρει ποιο μέρος του οδικού δικτύου αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου και ποιο της Περιφέρειας. Τους ενδιαφέρει να βελτιωθεί το οδικό δίκτυο που είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρέπει να δούμε με διαφορετική αντίληψη το ζήτημα. Περιφέρεια και Δήμος πρέπει να δουν το οδικό δίκτυο ως ενιαίο, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν μαζί τις βελτιώσεις που απαιτούνται», ανέφερε χαρακτηριστικά. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τον Μακροτάνταλο τονίζοντας πως πραγματοποίησε οδοιπορικό πριν από λίγο καιρό όπου διαπίστωσε πως το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε πάρα πολύ κακή κατάσταση και σε πολλά σημεία ούτε 4Χ4 αυτοκίνητο δεν μπορεί να περάσει. «Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά είναι ήρωες, που ανεβοκατεβαίνουν στο Γαύριο για να πάνε στις δουλειές τους. Ο Δήμος δεν έχει υποδομές, δεν έχει χρήματα, και για πολλούς άλλους λόγους δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο ζήτημα των δρόμων. Το Επαρχείο τι κάνει; Η Περιφέρεια είναι η μαμά και οι δήμοι τα παιδιά. Δηλαδή τα παιδιά που ζητάνε γάλα να πιούνε τους δίνει η μαμά κι αυτά που δεν ζητάνε τα αφήνει να πεθάνουν;»,αναρωτήθηκε. Ολοκληρώνοντας  επεσήμανε πως θα δοθούν ουσιαστικές λύσεις σε φωτισμό και σήμανση τουλάχιστον στον Επαρχιακό δίκτυο.

 «Αναβάθμιση δημόσιας υγείας με κατασκευή μικρής νοσοκομειακής μονάδας»

«Αν υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο επιβάλλεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας όλοι, είναι το ζήτημα της υγείας», επεσήμανε ο κ. Βουραζέρης ολοκληρώνοντας την παρουσίαση των δεσμεύσεών του. Κάνοντας ένα απολογισμό του χειμώνα που πέρασε τόνισε πως είχαμε συνολικά δέκα απαγορευτικά και κατ’ επέκταση το νησί αποκλείστηκε για περισσότερες από 20 ημέρες. Τόνισε δε πως στο Κέντρο Υγείας οι γιατροί και το προσωπικό καταβάλουν συγκινητικές προσπάθειες αλλά λόγω των ελλείψεων οι ανάγκες δεν καλύπτονται. Ο κ. Βουραζέρης δεσμεύτηκε να ακολουθήσει η Άνδρος το παράδειγμα της Καρπάθου και το Επαρχείο σε συνεργασία με το Δήμο και τους Φορείς, να δημιουργήσουν από κοινού τις προδιαγραφές για την κατασκευή και λειτουργία ενός μικρού νοσοκομείου 15 κλινών. Με αυτόν τον τρόπο όπως ο ίδιος τόνισε θα αντιμετωπίζονται τα περιστατικά εντός νησιού, ενώ θα μπορεί να λειτουργήσει επιτέλους και η μονάδα αιμοκάθαρσης που έχει τόσο πολύ ανάγκη ο τόπος.

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Ν.Λαουδης

    Ηταν πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση στην οποία ο κος Βουραζερης ανέπτυξε το πρόγραμμα στο οποίο θα κινηθεί οταν εκλεγεί ως Έπαρχος Άνδρου. Ενα πρόγραμμα που περιλαμβάνει βασικά σημεία και εαν εφαρμοστούν θα αλλάξουν την εικόνα της Άνδρου. Καλή επιτυχία Χρήστο Βουραζερη

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!