Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν είχα ενημερωθεί για το ΦΠΑ, είναι λάθος μέτρο

olga3

Δεν είχε ενημερωθεί για το μέτρο αύξησης του ΦΠΑ στην ξενοδοχειακή διαμονή η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, κάνοντας λόγο για «λάθος μέτρο».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι δεν είχε ενημερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς η όλη διαπραγμάτευση έγινε αποκλειστικά από το οικονομικό επιτελείο.

«Είναι ένα λάθος μέτρο και δεν μιλώ συντεχνιακά», είπε, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η απόσυρσή του όταν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Η κυρία Κεφαλογιάννη παραδέχτηκε πως σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές χωρίς την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, τότε το μέτρο θα πρέπει να ληφθεί, και το υπουργείο θα αναζητήσει «αντισταθμιστικά μέτρα» ώστε να μην πληγεί η ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος.

Υπογράμμισε πάντως πως ο τουρισμός έχει υπάρξει κλάδος-κλειδί για την οικονομική και δημοσιονομική ανάκαμψη της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, και συνεπώς η ανάπτυξή του θα έπρεπε να «ενισχυθεί κι όχι να ανακοπεί».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε πως οι τουριστικές αφίξεις το 2014 θα ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια, με επιπλέον 2 εκατομμύρια επισκέπτες από την κρουαζιέρα. Προσέθεσε πως όλα τα στοιχεία για το 2015 δείχνουν συνέχιση της ανοδικής πορείας, επισημαίνοντας όμως πως «όλα εξαρτώνται από το γενικότερο τμήμα».

Η υπουργός Τουρισμού υπογράμμισε πως «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση» η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές και σημείωσε πως όλες οι πολιτικές παρατάξεις θα πρέπει να κοιτάξουν το εθνικό, κι όχι το κομματική ή το ατομικό συμφέρον.

Εκτίμησε πως στη παρούσα Βουλή υπάρχει η «πλειοψηφία ευθύνης» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και δήλωσε πως όλοι πρέπει να αντιληφθούν ότι βρισκόμαστε σε έκτακτες συνθήκες.

Πηγή: http://newpost.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!