Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ολόκληρη η εισήγηση του Δημάρχου κ. Θεοδόση Σουσούδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου για τον ΧΥΤΥ

sousoudis 4

Δημοσιεύουμε ολόκληρη την εισήγηση του Δημάρχου Άνδρου, Θεοδόση Σουσούδη στο Δημοτικό Συμβούλιο της 10ης Οκτωβρίου, που είχε ως μοναδικό θέμα τη γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΧΥΤΥ Άνδρου:

«Κύριοι Σύμβουλοι
Κυρίες και Κύριοι

Η κρισιμότητα του σημερινού συμβουλίου δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι τεράστια. Συζητάμε ένα θέμα το οποίο αφορά το μέλλον του νησιού μας, την οικονομική, τουριστική και την πολιτιστική μας ανάπτυξη και το βάρος αυτής της απόφασης είναι στην τύχη αυτού του συμβουλίου.
Είναι θέμα «εθνικής» σημασίας για το νησί μας και θέλει συναίνεση και υπευθυνότητα.

Καλούμαστε σήμερα να γνωμοδοτήσουμε επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο ΧΥΤΥ του Δήμου μας.
Η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου, μαζί με την άποψη δεκάδων υπηρεσιών, θα αποσταλούν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η οποία θα πάρει και την τελική απόφαση για την έκδοση των περιβαλλοντικών όρων του έργου.

Το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων είναι το μεγαλύτερο θέμα που αντιμετωπίζει σήμερα το νησί μας. Δεν υπάρχει χρόνος για μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον. Δεν υπάρχει «θα δούμε», «πάμε κάπου αλλού», «θα τη βρούμε τη λύση», είναι ανεύθυνο να λέμε κάτι τέτοιο και οι υποκειμενικές προτιμήσεις και τα προσωπικά θέλω, πρέπει να πάνε στο πλάι και να επικρατήσει το συμφέρον ΟΛΟΥ του νησιού.
Ο καθένας  από εμάς πρέπει να ψηφίσει με γνώμονα το κοινό καλό, έχουμε φθάσει σε οριακό σημείο και η ευθύνη της απόφασης είναι τεράστια.
ΟΙ συνέπειες,για μια ακόμα μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον, θα είναι καταστροφικές για όλους μας, για την δημόσια υγεία, το περιβάλλον, τον τουρισμό και την οικονομία του νησιού.

Όπως γνωρίζετε, ο ΧΑΔΑ της Σταυροπέδας έκλεισε οριστικά και εντός του Οκτωβρίου δημοπρατείται η αποκατάσταση του έργου. Η λειτουργία της εγκατάστασης δεματοποίησης και προσωρινής αποθήκευσης γίνεται με την ανοχή τους Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) και μόνο με την προϋπόθεση ότι έχουμε να παρουσιάσουμε ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος.
Το ΚΑΣ, όπως και πολλές υπηρεσίες του κράτους,  περιμένουν την σημερινή μας απόφαση.

Η μεταβατική περίοδος διαχείρισης απορριμμάτων κρέμεται σε μία κλωστή και είναι ΛΑΘΟΣ, είναι επικίνδυνο, να πιστεύουμε ότι πάντα θα βρίσκεται μία λύση. Το θέμα πρέπει να το λύσουμε σήμερα.
Σήμερα εμείς θα πάρουμε την πολιτική απόφαση και θα πούμε στην κοινωνία ΟΛΗΣ της Άνδρου, αν έχουμε την δυνατότητα να δώσουμε λύση.
Την καταλληλότητα της θέσης θα την κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και κανένας από εμάς θεωρώ δεν μπορεί να έχει τις τεχνικές γνώσεις ή να σχηματίσει υπεύθυνη άποψη μέσα σε λίγα λεπτά, ακούγοντας τις όποιες τοποθετήσεις.
Εμείς θα διασφαλίσουμε την πορεία και την ασφάλεια του έργου.

Η σύνταξη αυτής της μελέτης ξεκίνησε το 2012 και έχουν προηγηθεί 4 ή 5 δημοτικά συμβούλια πριν το σημερινό. Σε προηγούμενα συμβούλια συζητήθηκαν οι θέσεις, τα κριτήρια, οι βαρύτητες κλπ.
Έγινε διαβούλευση για οικόπεδα από την προηγούμενη δημοτική αρχή και έγινε εκ νέου διαβούλευση από εμάς, τον Νοέμβριο, σε φορείς και σε πολίτες να εισηγηθούν  νέες θέσεις, ανοίγοντας ουσιαστικά το θέμα από την αρχή.
Το ίδιο χρονικό διάστημα εγώ προσωπικά έχω παρευρεθεί σε δεκάδες συνελεύσεις, πάντα με σκοπό την επίλυση του θέματος διασφαλίζοντας παράλληλα και την κοινωνική συνοχή. 

Έχουμε τονίσει με κάθε τρόπο, ότι θα λάβουμε υπόψη μας μόνο τα επίσημα επιστημονικά κριτήρια και τις αποφάσεις των αρμόδιων υπηρεσιών.
Οι αντιδράσεις και οι ενστάσεις των ιδιωτών και των συλλόγων επίσης μας έχουν γνωστοποιηθεί. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει την ευθύνη να φιλτράρει όλες αυτές τις πληροφορίες και να αποφασίσει για την τελική έκδοση των Περιβαλλοντικών Όρων. Θα ήθελα όμως να τοποθετηθώ για τα θέματα που θα ακουστούν ξανά από τους διαφωνούντες.  

Περί ρέματος: Τα τελευταία τρία χρόνια ανακυκλώνεται σε όλα τα έγγραφα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης το θέμα του ρέματος. Το θέμα αυτό πλέον έχει κλείσει οριστικά με την γνωμοδότηση της αρμόδιας Διεύθυνσης (Δ/νσης Υδάτων), όπου σαφώς λέει, ότι δεν υπάρχει ρέμα.

Για το θέμα των γεωτρήσεων: Γίνεται μία συστηματική προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης, διοχετεύοντας θολές αλλά συγχρόνως καταστροφικές πληροφορίες για τις γεωτρήσεις του Μπατσίου.
Οι γεωτρήσεις δεν θα επηρεαστούν από το έργο και θα εξακολουθήσουν να τροφοδοτούν της δημοτικές ανάγκες. Για το θέμα αυτό δεν θα σταθώ μόνο στην διαβεβαίωση της αρμόδιας διεύθυνσης Υδάτων περί μη επηρεασμού των γεωτρήσεων αλλά και στη γνώμη διακεκριμένων καθηγητών πανεπιστημίου (έγγραφο κ. Ευθύμη Λέκκα – συμπεράσματα). Ούτε θέλω να επιχειρηματολογήσω για τα ειδικά μέτρα που προβλέπει το ίδιο το έργο -θα τα παρουσιάσει ο μελετητής.
Ως δημοτική αρχή δεσμεύομαι ότι εφόσον εκδοθούν οι Περιβαλλοντικοί Όροι του έργου,πέρα από τις γεωτρητικές έρευνες των μελετητών, θα αναλάβουμε την εκπόνηση ανεξάρτητηςυδρογεωλογικήςέρευνας σε συνεργασία με το  Πανεπιστήμιο.
Ως δήμαρχος όμως και έχοντας την ευθύνη όλης της Άνδρου, δεν μπορώ να επιτρέψω την υιοθέτηση των πρακτικών του εκφοβισμού αγνοώντας τις επίσημες γνωμοδοτήσεις.

Για το θέμα της οδοποιίας: Προβλέπεται στη μελέτη η κατασκευή 330 μέτρων νέας οδού, βελτίωση 1,9km και ασφαλτόστρωση επιπλέον 1,77km.  Υπάρχει πράγματι ο προβληματισμός για την επιβάρυνση του Αγίου Πέτρου από την κίνηση των οχημάτων αφού η υφιστάμενη οδοποιία, δεν είναι σε καλή κατάσταση. Επικοινώνησα με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/νση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Αιρετή Περιφέρεια) και ενημερώθηκα ότι η προσθήκη σήμερα στη ΜΠΕ εναλλακτικής οδού πρόσβασης θα επανεκκινούσε την διαδικασία αδειοδότησης, προκαλώντας περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Δεχόμενος τον προβληματισμό των κατοίκων της περιοχής του έργου δεσμεύομαι ότι η Δημοτική Αρχή θα δημιουργήσει και εναλλακτική πρόσβαση στο γήπεδο.

Κύριοι, όπλο μου στο ΚΑΣ και στο υπουργείο πολιτισμού, ήταν η πεποίθησή τους ότι κάνουμε αποφασιστικά βήματα εξεύρεσης της λύσης.
Τον Νοέμβριο ανοίξαμε ομόφωνα την διαδικασία με νέες θέσεις.
Τον Φεβρουάριο φέραμε τις νέες θέσεις και προχωρήσαμε στην εκ νέου βαθμολόγηση.
Τον Μάρτιο ήρθε ο μελετητής και παρουσίασε ενώπιον όλων μας την κατάταξη και μας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα. Η κατάταξη αυτή είχε πρώτη θέση την Πλούσκα. 

Είχα δεσμευτεί και πιστεύω όλοι μας, πως όποια ήταν η εκ νέου κατάταξη θα προχωρούσαμε με γρήγορες διαδικασίες και με σύμπνοια στην έκδοση ΜΠΕ για την πρώτη θέση. Την δέσμευση αυτή την είχα κάνει προς όλους τους συμπολίτες μου, από την πρώτη στιγμή και δεν δίστασα να την ξανακάνω και στις 5 συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κάθε πόλη του νησιού μας, αλλά και στην Αθήνα.

Παράλληλα την όλη πορεία που περιέγραψα και την δέσμευσή μου την είχα εκφράσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, στην Αρχαιολογία και στην Αποκεντρωμένη διοίκηση. Καταφέραμε και πήραμε αναβολή στο ΣτΕ για ένα χρόνο προφανώς γιατί κάναμε αποφασιστικά βήματα. Σε λίγες μέρες θα εκδικαστεί η αναβολή στο ΣτΕ και πρέπει να παρουσιάσουμε το χρονοδιάγραμμα των προσπαθειών μας για την επίλυση του προβλήματος.
Στην περίπτωση που η θέση δεν προχωρήσει για έκδοση ΜΠΕ λόγω της διαβούλευσης από τις υπηρεσίες, θεωρώ πως είναι κάτι για το οποίο δεν θα μας κατηγορήσει κανένας για κωλυσιεργίες, στην περίπτωση όμως που εμείς αρνηθούμε να προχωρήσουμε για ΜΠΕ ενώ οι υπηρεσίες θα γνωμοδοτήσουν θετικά, τότε πιστεύω πως η επόμενη ημέρα θα είναι οδυνηρή για το νησί μας και ίσως ξαναζήσουμε στιγμές με τα σκουπίδια στους δρόμους, με τις αμέτρητες διάσπαρτες χωματερές, που θα είναι καταστροφικές για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εικόνα του νησιού μας.

Δεν θα αναφερθώ ακόμη ότι κινδυνεύουμε με υπέρογκα πρόστιμα, αυτό ίσως σήμερα είναι δευτερεύον, όμως δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην, λόγω καθυστέρησης, απένταξης του έργου από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Ένα τέτοιο έργο είναι αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από δικούς μας πόρους και καταλαβαίνετε όλοι τι σημαίνει αν δεν μπορέσουμε να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο έργο διαχείρισης απορριμμάτων.

Σύμβουλοι, σας καλώ να ψηφίσετε θετικά για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου ΧΥΤΥ. Εξαντλήσαμε κάθε άλλη εναλλακτικήτα τελευταία χρόνια και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Είτε θα επιλέξουμε την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων για το νησί μας, με παράλληλη προώθηση και εντατικοποίηση της ανακύκλωσης και της ξεχωριστής διαλογής του οργανικού, είτε θα επιστρέψουμε στις καταστάσεις που βιώσαμε στο κοντινό παρελθόν, που κανένας δεν θέλει να θυμάται.

Σας ευχαριστώ»

 

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ

  Πατριωτες κατά αρχήν να σας διευκρινίσω ότι δεν γράφω με τοπικιστικές παρωπίδες , δεν είμαι πολιτικό πρόσωπο ούτε εμπλέκομαι με τον Δήμο Άνδρου σε κανενός είδους επαγγελματικές συναλλαγές ,δεν έχω γνώσεις τεχνικής και γεωλογικής φύσεως είμαι ένας απλός δημότης του πρώην δήμου Υδρουσας , παρευρισκόμουν στο Δημοτικό συμβούλιο στις 10/10/2015 και έχω να παρατηρήσω τα εξής .
  1.Οι καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών μόλις ξεκίνησαν την ομιλία τους είπαν ότι , εάν υπάρχει ένδειξη η υπόνοια , για υδροφορία της περιοχής που θα μελετηθεί και είναι προτεινόμενη για ΧΥΤΥ σταματάμε την μελέτη αμέσως και πάμε στην επόμενη θέση , κάτι που δεν έγινε .
  2.Το έγγραφο του πρώην Δημάρχου Άνδρου κ. Γληνού Ιωάννη που συνοδεύει την μελέτη χωροθετησης ,και που αναφέρει ότι θα σφραγιστούν οι γεωτρήσεις Μπατσιου και θα δοθεί νερό στον οικισμό με άλλα μέσα ,δεν έχει αποσυρθεί από τον φάκελο παρόλο τις τρις δημόσιες δεσμεύσεις του τωρινού Δημάρχου κ. Σουσουδη , και σημειωτέων δεν υδρεύεται μόνο ο οικισμός του Μπατσιου αλλά και όλο το τόξο μέχρι και το Κυπρί .
  3.Για να λειτουργήσει ο ΧΥΤΥ πρέπει όλοι οι πατριώτες μας να ανακυκλώνουμε το 65% των σκουπιδιών ,αυτό θα γίνει μια ημέρα ξαφνικά με μαγικά κόλπα !!! που είναι η ενημέρωση !!!!! στα σχολεία ,στους κατοίκους κλπ
  4.Η θέση πλουσκα από ότι κατάλαβα ως δια μαγείας είναι και κεντροβαρης ,ποιος μας ενημέρωσε για το κόστος που θα κληθεί να πληρώσει ο δημότης , αφού θα επιβαρυνθούμε και κόστος μεταφοράς σκουπιδιών διότι η έρευνα έχει δήξη ότι το 58% των σκουπιδιών παράγεται στον πρώην δήμο Άνδρου , 24% πρώην δήμο Υδρουσας και 18% πρώην δήμο Κορθιου , και κάτι ακόμη σπουδαίο θα αναζητηθεί επιπλέον και σταθμός μεταφόρτωσης των σκουπιδιών .
  4.Ο μελετητής της εταιρείας ΕΠΤΑ του δήμου Άνδρου μας ενημέρωσε ότι υποχρεωτικά στον ΧΥΤΥ πρέπει να υπάρχει 24ωρη παρακολούθηση σε περίπτωση αστοχίας γενικά , και συμπληρώνω εγώ , σε περίπτωση μεγάλης νεροποντής ,που θα έχουμε υπερχείλιση του γηπέδου ο εργαζόμενος της βάρδιας θα παρακολουθεί από το μόνιτορ την υπερχείλιση του? Η θα σταματάει την βροχόπτωση για να μην έχουμε οικολογική καταστροφή?
  5.Η θέση Προφήτης Ηλείας , το 2009 είχε πάρει όλες της έγκρισης από τις υπηρεσίες της περιφέρειας , δεν υπήρχε νερό? Τελικά με ομόφωνη απόφαση των τριών δήμων κόπηκε. Και σήμερα το ίδιο ισχύει και για την Πλουσκα που είναι η υποστήριξη των πατριωτών μας ?
  6.το νησί μας είναι ακατοίκητο σε ποσοστό 90% δεν νομίζω να μην υπάρχει μέρος για τον ΧΥΤΥ που έπρεπε να είχε γίνει εχθές .

  Reply
 2. ΜΠΑΤΣΙΩΤΗΣ

  Τα καταφέρατε κύριε να ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ τη διχόνοια του νησιού!
  —Από τους Δημοτικούς Συμβούλους από την Σταυροπέδα και μέσα, ούτε ένας δεν ψήφισε αρνητικά.
  —-Όλοι ήλθαν έτοιμοι με τα χαρτάκια τους, προετοιμασμένα πριν ακόμα ακούσουν.
  —-Αυτό σημαίνει ότι ήλθαν για να εκτελέσουν εντολές και όχι για το καλό του Τόπου.
  —-Αυτό σημαίνει ότι είχαν βάλει ωτασπίδες από το σπίτι τους.
  —-Αυτό τους ταυτοποιεί με εκείνους που λένε μακριά από το σπίτι μου και όπου νάναι.
  Αυτό εξηγεί τα σχόλια τύπου «..εγώ δεν κατάλαβα τι είπαν οι καθηγητές μπορεί να έχουν δίκιο (φυσικό να μην καταλάβουν εάν είχαν ωτασπίδες) και σχόλια τύπου «..ακούμε καθηγητές του Πανεπιστημίου που λένε Υπέρ και καθηγητές που λένε Κατά και δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιός έχει δίκιο», (χωρίς να έχουν τη λογική και την κρίση να διαχωρίσουν αυτούς που επισκέφτηκαν τον τόπο, όπως ένας ιατρός- εξέτασαν, ψηλάφισαν και μέτρησαν τον ασθενή και γνωμάτευσαν, από αυτούς που εξ αποστάσεως έκαναν μια γενική γνωμάτευση…αναρωτιέμαι εάν είχαν δικό τους ασθενή, ποιανού γιατρού τη γνωμάτευση θα ακολουθούσαν;)
  Μετά έχουμε προκλητικές δηλώσεις αφού ψηφίσανε θετικά, «…κρατήστε μου θέση στο λεωφορείο του Εισαγγελέα».
  –Αυτό δεν αποτελεί καθαρά Τοπικισμό και αδιαφορία για την πραγματική λύση του προβλήματος;
  Δεν πειράζει, ευκαιρία ήταν για να μάθει η Άνδρος ποιοι λοιπόν είναι οι τοπικιστές.
  Στην παραπάνω κατηγορία προστίθενται φυσικά…αυτοί που φοβούνται!
  Στην παραπάνω κατηγορία προστίθενται και αυτοί…που δεν επιθυμούν να λυθεί το πρόβλημα!
  >>>Κανένα σχόλιο για τους Πιτροφιανούς, επειδή σέβομαι τον αγώνα τους. Και εγώ από τα μέρη τους κατάγομαι. Γι” αυτό αγωνιζόμαστε προκειμένου να μην επαναληφθεί το ίδιο ΛΑΘΟΣ.
  Αντίθετα, οι Υδρουσαίοι το 2009 με τον Προφήτη Ηλία, στήριξαν τους «από την Σταυροπέδα και μέσα». Ακόμα και σήμερα η στάση τους είναι «Να πάνε εκεί που δεν ενοχλείται ο άνθρωπος και τα Νερά». Αυτό γιατί δεν το ακούνε; Παρακαλώ να βγάλουν τις ωτασπίδες και είμαι βέβαιος ότι κερδισμένοι θα βγούνε .
  Σχετικά με την εσκεμμένη προσπάθειά σας να υποβαθμίσετε τους καθηγητές κύριε Μπασαντή, απ” όλους τους ανθρώπους θα το περίμενα αυτό εκτός από εσάς. Θυμάμαι κάποτε που κάποιος αμφισβήτησε την ιδιότητά σας και τον επαγγελματισμό σας και για 3 ημέρες γράφατε και ξαναγράφατε για να αποδείξετε ποιος είστε και την κατάρτισή σας.
  Μήπως φορούσατε και εσείς ωτασπίδες;
  Οι καθηγητές εκτός από την ολοκληρωτική αποδόμηση της τεχνικής έκθεσης του μελετητή, προσφέρθηκαν μάλιστα να βοηθήσουν τον τόπο.
  Όσοι διατείνονται ότι η Άνδρος «Ταλανίζεται» (αλήθεια βαρέθηκα να ακούω αυτό το ρήμα, άλλο ρήμα δεν διαθέτει το λεξιλόγιό τους;) με τα σκουπίδια και πραγματικά το εννοούσανε, τότε θα έπρεπε να τους ευχαριστήσουν τους καθηγητές για τη βοήθειά τους και ξέρετε…λόγω της μελέτης η Άνδρος απέκτησε τώρα και πρόσθετο και ενημερωμένο υλικό για τα νερά της και τα πετρώματά της και όλη αυτή η πληροφορία θα ενταχθεί στους κρατικούς χάρτες) και θα έπρεπε να δεχτούν την προσφορά τους και να είστε βέβαιοι το πολύχρονο θέμα των σκουπιδιών θα τελείωνε.
  Φαίνεται πως κάποιοι δεν θέλουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να τελειώσει το θέμα των σκουπιδιών.
  Φαίνεται υπάρχουν ΟΦΕΛΗ όσο γίνονται μελέτες…
  Οι Υπηρεσίες όπως πλέον γνωρίζουμε δεν είναι ΑΛΑΘΗΤΕΣ. Ο Κύριος Νόκας έσφαλε μία φορά που γνωρίζουμε εμείς με τον Προφήτη Ηλία στο παρελθόν.
  Εάν δεν πιστέψουμε τα Πανεπιστήμιά μας, τότε ποιους θα πιστέψουμε; Τι ιδιωτικές εταιρείες που πληρώνονται για το έργο;
  Τι είναι αυτό που έπειθε στο παρελθόν ότι η Ιδιωτική Εταιρεία …σώνει και καλά είχε δίκιο; Μετά τη σημερινή αντιπαράθεση τι λένε τώρα;
  Τέλος, ο κύριος Θωμάς. Ευτυχώς που δεν τρίτωσε την Κωλοτούμπα. Δεν το περιμέναμε ούτως ει άλλως. Ζύγισε την κατάσταση και προσπάθησε να «ελαχιστοποιήσει» το πολιτικό του κόστος. Αύριο θα βγει και θα πει: «Εγώ που ψήφισα αρνητικά, αυτός ήταν ο σκοπός μου από την αρχή, αλλά έπρεπε να τηρήσω σιγή για ένα διάστημα για να μην πολώσω καταστάσεις». Φυσικά όπως έχει πει και στο παρελθόν, οι ψηφοφόροι ξεχνούν και άμα τους τάξεις ένα μπετουδάκι, μια παραλία, μερικά τραπεζοκαθίσματα στο δρόμο πάλι θα σε ψηφίσουν..και μετά συνήθως γελάει ειρωνικά.
  Ο κόσμος τον έμαθε διότι με τη στάση του έβαλε κόσμο να πληρώνει από το υστέρημά του προκειμένου να υπερασπιστεί το δίκιο του και σε αυτό είναι υπόλογος όπως είναι υπόλογος για την προδοσία στους ψηφοφόρους του.
  Συμβουλή: Η Παράταξη του Σουσούδη έχει καταρρεύσει από καιρό και καλά θα κάνουν τα υγιή στοιχεία, να αρχίσουν να προγραμματίζουν και να συντάξουν όλο τους το δυναμικό και ενέργεια για το καλό του τόπου…την επόμενη ημέρα!

  Καλή Τύχη!

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!