Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Ολοκλήρωση σημαντικών οδικών έργων στη Θήρα

Την υλοποίηση των έργων  που απαιτούνται  για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου στη Θήρα της Σαντορίνης ζητά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

Πρόκειται για έργα άκρως σημαντικά και  απαραίτητα, καθώς ο χρόνος που απομένει μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν είναι  λίγος.

Μπορεί η καταιγίδα της πανδημίας να μην έχει περάσει ακόμη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να βρισκόμαστε σε ύπνωση ή αδράνεια.Αντιθέτως πρέπει να διαφυλάξουμε τον τουρισμό και το κυριότερο να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

Οι  συνθήκες επιβάλλουν, όχι εφησυχασμό αλλά γρήγορα αντανακλαστικά και  βελτίωση των αναγκαίων υποδομών στη Θήρα καθώς και όπου αλλού χρειάζεται.

Στα έργα που είναι απαραίτητο να υλοποιηθούν στη Θήρα περιγράφει στην   επιστολή  ο περιφερειακός σύμβουλος μέλος της παρατάξεως   κ. Ηλίας Μάϊνας.

 Η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Αγαπητοί φίλοι,

Αυτή τη χρονική στιγμή η χώρα μας πλήττεται από ένα φονικό ιό,  ο οποίος έχει επηρεάσει τις ζωές όλων μας.Πέρα από τους θανάτους που δυστυχώς καθημερινά προκαλεί, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές συνθήκες σε όλους τους οικονομικούς τομείς.

Μπορεί τα χαμηλά νούμερα των τελευταίων ημερών να μας γεμίζουν αισιοδοξία, όμως το αποτύπωμα αυτής της πανδημίας θα παραμείνει ανεξίτηλο και δυσβάστακτο στις μικρές κοινωνίες των νησιών μας.

Ωστόσο, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα. Υπό αυτό το πρίσμα και δεδομένου  ότι πάντα πρέπει να κοιτάμε  τη θετική πλευρά των γεγονότων, θεωρώ ότι κατάλληλες οι συνθήκες  για την υλοποίηση- ολοκλήρωση των έργων που αφορούν  το επαρχιακό δίκτυο της Σαντορίνης και εποπτεύονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.Αναφέρομαι σε έργα που έχουν εξαιρεθεί μάλιστα από την απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας  κ. Νίκου Χαρδαλιά περί απαγόρευσης οικοδομικών εργασιών:

α) Η αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου  προς το λιμάνι του Αθηνιού ( μοναδική οδός πρόσβασης ) με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

β)  Η αποκατάσταση του δρόμου του Μονολίθου περιοχής αεροδρομίου με αναθέτουσα αρχή την Περιφέρεια Νοτίου  Αιγαίου.

Η  μειωμένη κίνηση των οχημάτων  λόγω των απαγορεύσεων που ισχύουν  σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν δημιουργήσει ιδανικές συνθήκες για την αποπεράτωση των εργασιών που απαιτούνται προκειμένου να ολοκληρωθούν τα ανωτέρω έργα.Και αυτό γιατί, η δραστικά μειωμένη κίνηση, επιτρέπει την ευελιξία κινήσεων  τόσο των τεχνικών μ μηχανημάτων  όσο και των εργατών , τηρώντας μάλιστα τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους.

Με γνώμονα πάντα την αειφόρα ανάπτυξη της Σαντορίνης, ευελπιστώ να συνταχθείτε και εσείς  με την άποψη μου και να δώσουμε από κοινού αγώνα για να το πετύχουμε.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!