Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021: Εξαιρετική Σάκκαρη πέρασε το εμπόδιο της Κονταβέιτ

Φανταστική εκκίνηση πραγματοποίησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 2-0 σετ (7-5, 6-2) της Εσθονής Ανέτ Κονταβέιτ και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των 32 του τουρνουά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Νίνα Στογιάνοβιτς από τη Σερβία, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 90 της παγκόσμιας κατάταξης. Το εμπόδιο της Στογιάνοβιτς δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό και δίνει αρκετές ελπίδες στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια για πρόκριση στην 16άδα.

Ξεπέρασε το άγχος η Σάκκαρη

Η Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάστηκε 90 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κονταβέιτ. Στο ξεκίνημα του αγώνα πάντως έδειξε αγχωμένη. Επειτα από τα έξι πρώτα γκέιμ του πρώτου σετ βρέθηκε στο 2-4 έπειτα από μπρέικ που της έκανε η Εσθονή. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο βρήκε τον ρυθμό της και απάντησε με μπρέικ στο καθοριστικό ένατο γκέιμ (5-4) κι ενώ προηγουμένως έσωσε κι ένα σετ πόιντ της Κονταβέιτ. Εκανε και δεύτερο σερί μπρέικ για το 6-5 προτού κλείσει το σετ στο 7-5.

Πλέον ο δρόμος είχε ανοίξει για τη Σάκκαρη που στο δεύτερο σετ κυριάρχησε. Εκανε δύο σερί μπρέικ στην αντίπαλό της για το 3-2 και το 5-2 κι ολοκλήρωσε τον αγώνα πανηγυρικά με 6-2. Το ξεκίνημά της στην παρθενική παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ιδανικό καθώς ξεπέρασε το άγχος της πρεμιέρας και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!