Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αποσύρθηκαν 10.000 εθελοντές υπό τον φόβο του κορονοϊού

Περίπου 10.000 από τους συνολικά 80.000 εθελοντές αποσύρθηκαν από την διοργάνωση των επερχόμενων Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Τόκιο από τις 23 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου. Το γεγονός έγινε αρχικά γνωστό μέσω δημοσιευμάτων και επιβεβαιώθηκε αργότερα από την οργανωτική επιτροπή του Τόκυο 2020. Ο διευθύνων σύμβουλος των αγώνων μάλιστα, παραδέχτηκε ότι οι παραιτήσεις συνδέονται με τον κορονοϊό και την ανησυχία που υπάρχει δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων που παρατηρούνται ξανά στην Ιαπωνία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία όταν ένας από τους λόγους για την απόσυρση των εθελοντών είναι οι ανησυχίες τους για τις συνέπειες του κορονοϊού» τόνισε ο Μούτο Τοσίρο. Παράλληλα όμως πρόσθεσε ότι η απώλεια του 12,5% των εθελοντών δε θα επηρεάσει την πορεία των αγώνων. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της έξαρσης πανδημίας του κορονοϊού και φέτος, παρά τις έντονες ανησυχίες, τόσο η οργανωτική επιτροπή όσο και η ΔΟΕ δείχνουν αποφασισμένες για την τέλεση των αγώνων, έστω και υπό περιορισμούς. Αλλωστε ήδη έχει ανακοινωθεί ότι δεν θα επιτραπεί στη χώρα η είσοδος τουριστών από το εξωτερικό όσο διαρκεί η έξαρση. Πολλαπλές δημοσκοπήσεις πάντως, έδειξαν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων αντιτίθεται στη διεξαγωγή των Αγώνων αυτό το καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας.

Στο μεταξύ, ακυρώθηκε η φιλοξενία της αποστολής της Κένυας σε ιαπωνική πόλη, όπου θα στηνόταν το προολυμπιακό προπονητικό κέντρο της. Η ακύρωση έγινε διότι η περιοχή τέθηκε σε καθεστώς κρίσιμης κατάστασης λόγω κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας. Αξιωματούχοι της πόλης Κουρούμε, που βρίσκεται κοντά στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας, είχαν ενημερώσει από τη Δευτέρα (1/6) την Κένυα για την ακύρωση. Η Ολυμπιακή Επιτροπή της αφρικανικής χώρας αποκάλυψε ότι η επιστολή ανέφερε ότι «οι μολύνσεις COVID-19 έχουν εξαπλωθεί γρήγορα στο Κουρούμε από τα μέσα Απριλίου και η κατάσταση έχει χαρακτηριστεί ως κρίσιμη».

Η επιστολή προσέθετε, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της Κένυας, ότι «η εθνική εξάπλωση της λοίμωξης (στην Ιαπωνία) δεν υποχώρησε και τον Μάιο, και στον νομό Φουκουόκα ο αριθμός των νέων λοιμώξεων και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ». Η ιαπωνική πόλη ανέφερε επίσης ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις είχαν πλέον μετατραπεί σε κέντρα εμβολιασμού.

Πηγή: Έθνος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!