Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ολυμπιακοί με μάσκες, τεστ και υποχρεωτικό smartphone

Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι υποχρεωμένοι να κυκλοφορούν παντού φορώντας μάσκες εκτός από  τις στιγμές, βεβαίως, που τρώνε πίνουν, κοιμούνται προπονούνται και αγωνίζονται, σύμφωνα με το ανανεωμένο  εγχειρίδιο κανόνων που έχουν συντάξει  οι διοργανωτές. 

Το εγχειρίδιο αναφέρει επίσης ότι όλοι όσοι επισκεφθούν την Ιαπωνία θα πρέπει  υποχρεωτικά να έχουν smartphone και να κατεβάσουν δύο εφαρμογές μέσω των οποίων θα γίνεται η αναφορά προβλημάτων υγείας (σχετικών με τον κορωνοϊό) καθώς και η ανίχνευση των κοινωνικών επαφών.

Η δυνατότητα επίσκεψης θεατών από άλλες χώρες έχει ήδη αποκλειστεί ενώ η οριστική απόφαση κατά πόσον θα επιτραπούν και θεατές από το εσωτερικό της χώρας θα ληφθεί τον Ιούνιο, λίγες εβδομάδες, πριν από την προγραμματισμένη έναρξη στις 23 Ιουλίου. 
«Είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε Αγώνες χωρίς θεατές» ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Πρόεδρος του Τόκιο 2020 Σέικο Χασιμότο (Seiko Hashimoto) προσθέτοντας πάντως ότι θα ληφθούν όλα τα μέτρα προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφάλεια των Αγώνων.
Οι αθλητές και οι στενές επαφές τους θα υποβάλλονται σε τεστ κάθε ημέρα και θα πρέπει να έχουν δύο αρνητικά τεστ προ της άφιξής τους. 

Επίσης αθλητές και συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και θα είναι υποχρεωμένοι να τρώνε σε συγκεκριμένα μέρη και αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής.

Πηγή: Καθημερινή


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!