Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου: Στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας θα συμμετάσχει η Περιφέρεια

periferia-n-aigaiou

Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις κοινωνικές συμπράξεις που αφορούν το επιχειρησιακό πρόγραμμα με τίτλο «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για το ταμείο ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/Fead)» αποφάσισε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο στη χτεσινή του συνεδρίαση.

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης λόγω του κατεπείγοντος, καθώς το σώμα συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη σε Ρόδο και Σύρο, προκειμένου να αποφασίσει πότε και πού θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση, μετά την ακύρωση της εκείνης  που επρόκειτο να γίνει στην Αμοργό.

Οι παρόντες σύμβουλοι αποδέχθηκαν την εισήγηση που κατέθεσαν από κοινού ο αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής μέριμνας Ηλίας Ζωγραφίδης και η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος σε θέματα εθελοντισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων Χαρούλα Γιασιράνη, σύμφωνα με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι ο επικεφαλής εταίρος σε κοινωνικές συμπράξεις που θα γίνουν για την υλοποίηση του προγράμματος στις περιφερειακές ενότητες:
–  Καλύμνου-Καρπάθου
– Άνδρου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Τήνου, Σίφνου

και απλός εταίρος στις κοινωνικές συμπράξεις που θα γίνουν στις περιφερειακές ενότητες:
– Ρόδου με επικεφαλής το δήμο Ρόδου
–  Κω με επικεφαλής το δήμο Κω.

Η εισήγηση για το θέμα είχε ως εξής:
«Στα πλαίσια των άμεσων και απαιτούμενων ενεργειών και λήψης σχετικών αποφάσεων για τη συμμετοχή στις Κοινωνικές Συμπράξεις στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/fead) σε συνέχεια της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπ’ αριθμό Δ23/οικ.25416/1618/ 05-06-2015 εισηγούμαστε
1. Την ανάληψη ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ), ως “Δικαιούχου” της Πράξης και Επικεφαλής Εταίρου της Κοινωνικής Σύμπραξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου-Καρπάθου με τους ακόλουθους εταίρους:

1. Δήμο Καλύμνου
2. Δήμο Λέρου
3. Δήμο Πάτμου
4. Δήμο Αστυπάλαιας
5. Δήμο Λειψών
6. Δήμο Αγαθονησίου

7. Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας
8. Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου
9. Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”
11. Σύλλογο Γονέων Τριτέκνων Δήμου Καλυμνίων
11. Σύλλογος Πολυτέκνων Καλύμνου

12. Σύλλογος Τριτέκνων Λέρου-Λειψών
13. Δήμο Καρπάθου
14. Δήμο Κάσου
15. Ιερά Μητρόπολη Καρπάθου

2. Την ανάληψη ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ), ως “Δικαιούχου” της Πράξςη και Επικεφαλής Εταίρου της Κοινωνικής Σύμπραξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Ανδρου, Θήρας, Κέας-Κύθνου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Τήνου, Σίφνου με τους ακόλουθους εταίρους:

1. Δήμο Ανδρου
2. Δήμο Ανάφης

3. Δήμο Θήρας
4. Δήμο Ιητών
5. Δήμο Σικίνου

6. Δήμο Φολεγάνδρου
7. Δήμο Κέας
8. Δήμο Κύθνου
9. Δήμο Κιμώλου

10. Δήμο Μήλου
11. Δήμο Σερίφου
12. Δήμο Σίφνου
13. Δήμο Μυκόνου

14. Δήμο Αμοργού
15. Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
16. Δήμο Αντιπάρου
17. Δήμο Πάρου

18. Δήμο Σύρου – Ερμούπολης
19. Δήμο Τήνου
20. Ιερά Μητρόπολη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
21. Ιερά Μητρόπολη Θήρας, Αμοργού και Νήσων

22. Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας
23. Καθολική Επισκοπή Σύρου
24. Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου – Τήνου
25. Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου

3. Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ), ως Εταίρου στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου με επικεφαλής εταίρο το δήμο Ρόδου και εξουσιοδοτεί τον αντιπεριφερειάρχη κοινής μέριμνας Ηλία Ζωγραφίδη για την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων.
4. Τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑΙ), ως Εταίρου στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Κω με επικεφαλής εταίρο το δήμο Κω και εξουσιοδοτεί τον έπαρχο Κω, κ. Γεώργιο Χαλκιδιό για την υπογραφή των απαιτούμενων εγγράφων».

Πηγή :  http://www.rodiaki.gr

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. KATAKILIOTIS

    Πρέπει να το χωνέψουμε…. ότι και να μας δώσουνε έχουμε χρεωκοπήσει…. Είναι δυνατόν ένα άψυχο σώμα που βρίσκεται σε αποσύνθεση να το επαναφέρεις στην ζωή;;; ΟΧΙ….!!! Είναι σκληρό το κατανοώ αλλά δυστυχώς η μόνη λύση είναι ή επιστροφή στην δραχμή ή σε οποιοδήποτε άλλο νόμισμα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν τους έχουμε ανάγκη… ΘΑ δυσκολευτούμε στην αρχή αλλά θα ξανασταθούμε όπως κάνουμε τόσους αιώνες οι ΕΛΛΗΝΕΣ… Αλλά τους βλέπετε;;; ΔΕΝ θέλουν να μας βγάλουν από την ΕΥΡΩΠΗ… Γιατί;;; Γιατί πολύ απλά η ΕΛΛΑΔΑ είναι η πιο πλούσια χώρα σε πολλά είδη μετάλλων και το έχει πολύ ανεκμετάλλευτο ορυκτό πλούτο!!! Στην πραγματικότητα αυτόν θέλουν….!!! Όμως η Ελλάδα έχει και ίσως το καλύτερο στρατηγικό σημείο στην Ευρώπη!!! Και αυτό θέλουν!!! Όπως καταλαβαίνουμε θέλουν απλά να μας εξαφανίσουνε και να ζούμε σαν δούλοι στην ίδια μας την Χώρα…. Όλοι βρίζετε τον Βαρουφάκη αλλά τελικά φαίνεται ότι πολέμαγε μόνος του!! Οι αλήθειες του ήταν γροθιά στο μαχαίρι…. Και αυτό δυστυχώς την σημερινή εποχή δεν αντέχεται… Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ @ΡΧΙΔΙ@!!! Ότι και να ψηφίσουν σήμερα εγώ απλά νιώθω προδομένος επειδή αυτός ο άνθρωπος που είχα εναποθέσει τις τελευταίες μου ελπίδες για ριζική αλλαγή της Ελλάδας με πρόδωσε. Αυτός που του είχα τυφλή εμπιστοσύνη. Αυτός που μου υποσχόταν ένα καλύτερο αύριο… Μόνο που αυτό το αύριο από εδώ και πέρα και κάθε μέρα θα είναι ΜΑΥΡΟ. Η μόνη επιλογή και πολύ δύσκολη το ομολογώ είναι να αμπεμπλακούμε από αυτήν την Ευρώπη. Δεν κάνει για εμάς!!! Επιλογές υπάρχουν… Αλλά θέλει και ΗΓΕΤΕΣ για να είναι σε θέση να τις υλοποιήσουν… Ελπίζω κάποια στιγμή να βρεθεί κάποιος και να σηκώσει αυτό το βάρος. Δύσκολο αλλά πρέπει να ελπίζουμε…. Το τελευταίο που μας έχει μείνει

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!