Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, 2020

Όταν οι νέοι της Άνδρου… μας δείχνουν το δρόμο του εθελοντισμού!

Όταν οι νέοι της Άνδρου μας δείχνουν το δρόμο του εθελοντισμού… όταν οι νεολαία του νησιού παίρνει τα ηνία και μας καλεί να αποκτήσουμε συλλογικό πνεύμα και να προσφέρουμε ουσιαστικά στον τόπο μας…

Έξι φίλοι από την Δημοτική Ενότητα Υδρούσας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα… να γίνουμε όλοι οι Ανδριώτες «ένα» και να καθαρίσουμε τις παραλίες μας ώστε να υποδεχθούμε λίγο πιο αισιόδοξα τη δυσοίωνη σεζόν που δειλά θα ανοίξει μετά τις 25 Μάιου, όπου θα απελευθερωθούν  επιτέλους οι μετακινήσεις με τα πλοία.

Θα σταθώ στο κλείσιμο της επιστολής των έξι αυτών νέων, οι οποίοι θέτουν δημόσια το ερώτημα: «Αξίζει η Ανδρος ένα καλύτερο μέλλον; Και αν ναι, είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε;»

Αν λοιπόν το νησί μας αξίζει αυτό το καλύτερο μέλλον που ονειρεύονται αυτά τα νέα παιδιά που ουσιαστικά είναι… το μέλλον αυτού του τόπου, ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια ώστε να ελπίζουμε και σε άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες. 

Αναλυτικά η επιστολή – κάλεσμα:

Πολίτες της Άνδρου,

Σήμερα σε ένα κόσμο που τα προβλήματα διαρκώς διογκώνονται κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη και συλλογικό πνεύμα. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε αλλά και σε αυτές που έρχονται σημαντική τίθεται η συμβολή του κάθε πολίτη ξεχωριστά στην αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που αφορούν την βιωσιμότητα του τόπου μας.

Έτσι καλούμε όλους εσας που διαβάζετε αυτό το δημοσιευμα να λάβετε ενεργό ρόλο στην προσπάθεια μας για τον καθαρισμό των ακτών του νησιού. Στην φετινή χρόνια που θεωρείται από όλους μας πρωτόγνωρη και ασταθής, χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων σας σε αυτή μας την ενέργεια. Παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα ατομικής προστασίας ενάντια του ιού ο καθένας μπορεί να προσφέρει την βοήθεια του χωρίς να διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Σχηματίζοντας λοιπόν μια εθελοντική ομάδα νέων εκπροσωπόντας την περιοχή της Υδρούσας, έχουμε ως όραμα να εισακουστεί ο παλμός και οι ιδέες που φέρει η νέα γενιά, οι νέοι επαγγελματίες αυτού του νησιού. Έχοντας λοιπόν ως άξονα κίνησης την αγάπη για τον τόπο που μεγαλώσαμε θα θέλαμε να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας την βελτίωση του νησιού μας αλλά και στην δημιουργία συνείδησης κοινωνικής προσφοράς.

Κλείνοντας λοιπόν την επιστολή μας θα θέλαμε να σας θέσουμε το εξής ερώτημα: Αξίζει η Ανδρος ένα καλύτερο μέλλον; Και αν ναι, είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε;

Με εκτίμηση,

Βελούδου Άννα

Γιαννακαρώνης Στέφανος

Κοζανίτη Μαρία

Μαμάης Αργύρης

Μακρή Ιωάννα

Πετρίσης Σπύρος

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Γ.Ξανθός

    Μετά τις παραλίες, ας δούμε όλοι, νέοι και μεγαλύτεροι, ψηλά στις βουνοκορφές μας για τις ανεμογεννήτριες που θα μας φυτέψουν

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!