Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, 2023

Π. Ρήγας: Δεν μπορεί να πειραχθούν οι μισθοί των ήδη υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων

o-bouleutis-pasok-panagiotis-rigas-1

Πρώτα συζητάμε στο τραπέζι της συνεννόησης και μετά βγαίνουν ανακοινώσεις τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας.

«Για το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο ότι δεν μπορεί να πειραχθούν οι μισθοί των ήδη υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων» 
«Δεν μπορείς να προκαλείς αναστάτωση αν δεν εξηγήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα επιφέρει συνολικά μειώσεις. Μπορεί σε κάποιους να μειώσει, αλλά θα αυξήσει σε κάποιους άλλους. Αυτά όλα, όμως, συζητούνται με λεπτομέρειες στο τραπέζι της συνεννόησης σε κυβερνητικό επίπεδο και μετά βγαίνουν ως επίσημες ανακοινώσεις και ως επίσημες θέσεις της κυβέρνησης και μάλιστα όταν πρόκειται για σχέδιο».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόβλημα συνεννόησης ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Ρήγας τονίζει: «Έχουμε πάντα τη διάθεση – και έχει γίνει αρκετές φορές μέχρι τώρα σοβαρή και ειλικρινής κουβέντα και με τον κ. Μητσοτάκη και με τους άλλους υπουργούς. Αυτό που ξεκαθαρίσαμε ευθύς εξαρχής ότι δεν μπορεί να συζητάμε κάποια θέματα στο τραπέζι, να συμφωνούμε ότι αν δεν συζητηθούν λεπτομερώς, δεν μπορούν να αποτελέσουν νομοσχέδιο και στη συνέχεια να γίνονται με τρόπο βιαστικό. Ξέρω ότι δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε επ” αόριστον, να μπαίνουμε σε ατέρμονες συζητήσεις, το δέχομαι. Αλλά δεν δέχομαι ότι δεν πρέπει να προηγηθεί εξαντλητική συζήτηση για κάποια θέματα, τα οποία και μείζον ενδιαφέρον έχουν και εντυπώσεις δημιουργούν, ίσως δυσανάλογες σε σχέση με τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος των δημοσίων υπαλλήλων βρίσκεται σε διαρκή αναστάτωση. Εάν σε αυτό το χώρο, που δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα φοβάται και τον ίσκιο του αυτή τη στιγμή, δεν εξηγήσεις πλήρως τι πας να κάνεις, προκαλείς πρόσθετα προβλήματα. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε, να μη δαιμονοποιήσουμε αλλαγές που είναι προς θετική κατεύθυνση, αφήνοντάς τες να διαρρέουν και να προκαλούν πανικό».

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!