Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Πανανδριακός Καθαρισμός Παραλιών

Στην Άνδρο ερχόμαστε όλο και πιο κοντά με συνδετικό κρίκο την αγάπη μας για το νησί και το περιβάλλον του! Την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020, σύλλογοι από όλη την Άνδρο, καθάρισαν παράλληλα 4 παραλίες, τον Μύλο στο Κόρθι, το Παραπόρτι στη Χώρα, και τον Φελλό και το Ατένι στην Υδρούσα.

Με συντονισμό, υλικό και υποστήριξη από το Λιμεναρχείο Άνδρου, το LIFE ANDROS PARK, και την HELMEPA, εθελοντές όλων των ηλικιών, κατοίκων της Άνδρου, συμπεριλαμβανομένων και αιρετών, και παραθεριστών, προσήλθαν στο κάλεσμα για καθαρισμό των συνδιοργανωτών Λέσχη ΑνδρίωνΕθελοντική Ομάδα Νέων ΥδρούσαςΝαυτικό Όμιλο Κορθίου ΆνδρουΠολιτιστικό Σύλλογο Κατακοίλου «Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος»Ναυτικό Όμιλο ΆνδρουLIFE Andros Park με συμμετοχή του Δήμου Άνδρου και της Καϊρείου ΒιβλιοθήκηςΛιμεναρχείο ΆνδρουΣύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών ΆνδρουΣύλλογο Γυναικών Κορθίου ΆνδρουAndros RoutesΑΝΔΡΩΣ ΚΟΙΝΣΕΠOne Foot ForwardΚ.Π.Ε. Κορθίου και ΑΥΛΑ – Κέντρο Παραστατικών Τεχνών.

Με το πέρας του καθαρισμού οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από τον Σύλλογο Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Άνδρου (Σ.Ε.Δ.Α.) για την πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών καθώς και είχαν την ευκαιρία τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τις πυροσβεστικές μάνικες των οχημάτων.

Στατιστικά στοιχεία των απορριμμάτων που μαζεύτηκαν στάλθηκαν στην HELMEPA και στο LIFE ANDROS PARK. Συνοπτικά σε όλες τις παραλίες συμμετείχαν 112 εθελοντές, μαζεύτηκαν 59 σακούλες απορριμμάτων, βάρους περίπου 360 κιλών.
   
Ευχαριστούμε πολύ το The Rock” Beach Bar, το Del’ Arte Café, τον Ναυτικό Όμιλο Κορθίου Άνδρου, για τα κεράσματα στους εθελοντές, τον Asteras Radio 92 FM, για την προβολή της δράσης, και όλους τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα!!! Ήταν μια πολύ ωραία πρώτη πανανδριωτική αρχή, που θα δυναμώνει κάθε χρόνο με την συμμετοχή περισσότερων συλλόγων, φορέων, εταιριών, εθελοντών και φυσικά παραλιών!

Καλό καλοκαίρι!

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!