Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ»: Να κλείσουν και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης

Την απαγόρευση της λειτουργίας και των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων ζητεί με επιστολή της στον πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ».

Αναλυτικότερα:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες βδομάδες στο κλάδο των καταλυμάτων:

Η απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, ως γνωστό, αφορά Ξενοδοχεία, Ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, τουριστικές κατοικίες και επαύλεις.

Τα χιλιάδες καταλύματα των βραχυχρόνιων μισθώσεων όμως λειτουργούν «νομιμότατα», αφού δεν τα περιλαμβάνει η απαγόρευση! Προφανώς η κυβέρνηση τα θεωρεί απρόσβλητα από τη πανδημία!

Ενώ λόγω κορονοϊού, έχουν κλείσει με νόμο όλες οι νόμιμες επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων,  τα χιλιάδες καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης συνεχίζουν ανενόχλητα να βάζουν πελάτες! Αν κάνετε μια αναζήτηση στις γνωστές διαδικτυακές ιστοσελίδες – πλατφόρμες κρατήσεων (πχ: airbnb, booking κλπ), θα δείτε ότι κλείσατε μόνο τα νόμιμα καταλύματα που μάλιστα είναι τα μόνα που τηρούν όλους τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, αλλά αφήσατε ανοικτά όλα τα άλλα που δεν υποχρεούνται να κάνουν ούτε μια ετήσια απολύμανση!

Ζητούμε για λόγους δημόσιας υγείας αλλά και δίκαιης αντιμετώπισης των τουριστικών επιχειρήσεων που υποχρεωτικά έχουν κλείσει, να απαγορευτεί και η λειτουργία των καταλυμάτων βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Επίσης πολλά τουριστικά καταλύματα που εξαιρέθηκαν (με αμφίβολης αξιοπιστίας διαδικασία) από το κλείσιμο, για να καλύψουν ανάγκες στέγασης: φοιτητών, εκπαιδευτικών, σωμάτων ασφαλείας κλπ, εκμεταλλεύονται τη κατάσταση μονοπωλίου που έχουν και βάζουν πελάτες αδιακρίτως.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων «ΚΥΚΛΟΣ»

Αντώνης Καρατάσος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!