Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Παρακαταθήκη 750.000 ευρώ για αθλητικές υποδομές από την απελθούσα Δημοτική Αρχή Θ. Σουσούδη

sousoudis
Πράσινο φως, για έργα ύψους 750.000 ευρώ που αφορούν στην κατασκευή και βελτίωση αθλητικών υποδομών της Άνδρου, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών μέσω του Προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ.
Τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση άφησε παρακαταθήκη, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Θεοδόση Σουσούδη, ύστερα από μελέτη και πρόταση που είχε κατατεθεί στις αρχές του 2019 και η οποία έλαβε τη σχετική έγκριση εχθές.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρώην Δήμαρχος Άνδρου, το έργο μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, ενώ καλεί τη νέα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης. 
Επισημαίνει ακόμα, πως τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του θα βοηθήσουν αν τους ζητηθεί, τόσο στο συγκεκριμένο έργο, όσο και σε πολλά άλλα που έχουν δρομολογηθεί επί θητείας του, ώστε να προχωρήσουν και ολοκληρωθούν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σουσούδη:
Ένα ακόμα χρηματοδοτικό πρόγραμμα εξασφάλισε ο δήμος μας. Ύστερα από το σχεδιασμό και τη μελέτη, που είχαμε ετοιμάσει στις αρχές του 2019, η μελέτη αξιολογήθηκε θετικά.
Κατατέθηκε τον Ιούνιο προς τελική έγκριση χρηματοδότησης, μετά τις δημοτικές εκλογές, στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του ΥΠΕΣ, με αρμόδιο φορέα το Υπουργείο Αθλητισμού.
Μια πρόταση που φέρνει στον δήμο της Άνδρου 750.000 ευρώ, για αθλητικές υποδομές και βελτιώσεις εγκαταστάσεων.
Το έργο αφορά:
1. Αλλαγή όλου του αθλητικού τάπητα (ταρτάν), του Δημοτικού Σταδίου «Ιωάννης Μ. Γουλανδρής», εκτάσεως οκτώ στρεμμάτων περίπου.
2. Αντικατάσταση και των τεσσάρων πυλώνων του Σταδίου, οι οποίοι έχουν οξειδωθεί και κάποιοι έχουν καταστραφεί, με νέους, σύγχρονων προδιαγραφών.
3. Προμήθεια προβολέων τύπου Led για κάθε νέο πυλώνα για εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη του 70%.
4. Κατασκευή σύγχρονου κλειστού πολυχώρου-προπονητηρίου, στο Παραπόρτι, προκειμένου να μπορούν να γυμνάζονται με ασφάλεια τα παιδιά και η νεολαία του νησιού μας.
5. Αλλαγή του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 της Καππαριάς και εκσυχρονισμός του.
Καλείται η σημερινή δημοτική αρχή και ο δήμαρχος, να προχωρήσουν τις διαδικασίες δημοπράτησης του έργου, καθόσον πλέον το έργο είναι σχεδιασμένο, χρηματοδοτημένο και απαραίτητο για την κοινωνία της Άνδρου.
Η δημοτική μας παράταξη προτίθεται να βοηθήσει την σημερινή δημοτική αρχή, αν μας ζητηθεί, προκειμένου το έργο αυτό αλλά και πολλά άλλα, που έχουν είτε δρομολογηθεί, είτε χρηματοδοτηθεί από την δική μας προηγούμενη δημοτική θητεία, να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν.
Το σημαντικό είναι, να προχωρήσουν τα έργα προς όφελος του νησιού μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, για την οριστική έγκριση της χρηματοδότησης, που δίνει το έναυσμα ενός πολύ σημαντικού έργου για την Άνδρο.
Θεοδόσης Ι. Σουσούδης

Διαδώστε!

2 Σχόλια

 1. Κι άλλα ακόμα

  Τι να πούμε….
  Ευχομαστε να υλοποιηθούν όλα αυτά τα έργα που προετοίμασε ο Σουσουδης και να μην διανοηθούν οι διοικούντες ότι θα τα τιναξουν στον αέρα.
  Για κακη μας τύχη, φαίνεται μετεκλογικά η δουλειά που γινόταν και τα έργα που εξασφαλιζόταν για την Άνδρο…. Όπως φαίνεται ο Θεοδόσης και οι συνεργάτες του εργάστηκαν μέχρι το τελευταίο λεπτό της θητείας τους για το καλό του τόπου και συνεχιζουν ακόμα. Ευτυχώς υπαρχει κάτι καλό στον δήμο, ακόμα κι αν άλλοι διοικούν αυτή τη στιγμή.

  Reply
 2. Chalas

  RESPECT

  Τι να πει κανείς. Εδώ βλέπουμε ένα δήμαρχο να χάνει τις εκλογές και αμέσως μετά καταθέτει πρόταση για να μη χαθεί το έργο.
  Ένα μεγάλο εύγε στον Θεοδόση και σε αυτούς που τον βοήθησαν για να φέρει σε πέρας κάτι μεγάλο.
  Με τη συμπεριφορά του δείχνει ότι αγαπάει τον τόπο μας περισσότερο απόλα. Διαφορετικά δεν θα είχε καταθέσει τη μελέτη αφού είχε χάσει τις εκλογές.
  Ας προσέχαμε τέτοιοι που είμαστε.
  Respect Mr. Susudis.
  . .

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!