Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις φορολογικές δηλώσεις

eforia--2-thumb-large

Με υπουργική απόφαση που υπεγράφη την Πέμπτη, το υπουργείο Οικονομικών δίνει παράταση έως τις 30 Ιουνίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Βάσει του υφιστάμενου νόμου οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να υποβάλλουν τις δηλώσεις έως τις 30 Απριλίου. Ωστόσο, η σχετική εφαρμογή άνοιξε μόλις την Τρίτη το βράδυ, οπότε το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει τρίμηνη παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ετσι, η νέα καταληκτική ημερομηνία θα είναι η 30η Ιουνίου 2016.

Στην απόφαση προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Η προβλεπόμενη από το νόμο καταληκτική ημερομηνία (30.4) υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη 30.6.2016 λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν και έγιναν αιτία να καθυστερήσει η έναρξη υποβολής των δηλώσεων.

2. Εάν εμφανιστούν προβλήματα κατά την υποβολή των δηλώσεων (μηχανογραφικά κλπ.) η ημερομηνία αυτή, θα μετακινηθεί ανάλογα, για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στους φορολογούμενους.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι στόχος του είναι να υποβληθούν έγκαιρα οι δηλώσεις και για τον λόγο αυτό καθορίζει από την αρχή διάστημα τριών μηνών για την υποβολή τους.

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του επιδίωξη είναι να μην υπάρξουν άλλες παρατάσεις και να ολοκληρωθεί έγκαιρα η όλη διαδικασία.

Το υπουργείο καλεί τους φορολογούμενους να μην αφήσουν την υποχρέωσή τους αυτή για τις τελευταίες ημέρες, όπου εντοπίζονται συνήθως τα περισσότερα προβλήματα και να ανταποκριθούν άμεσα και να ολοκληρώσουν την όλη διαδικασία.

Επίσης το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους λογιστές-φοροτέχνες να συμβάλλουν με κάθε δυνατό τρόπο στην υποβολή των δηλώσεων και να επιλέξουν άλλες μορφές κινητοποίησης για τα υπαρκτά προβλήματά τους. Όπως αναφέρει σε συναντήσεις με τους φορείς τους άμεσα, θα γίνει προσπάθεια βρεθούν εκείνες τις λύσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή ολοκλήρωση των δηλώσεων.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!