Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Παράταση της προθεσμίας Ενστάσεων επί των Δασικών Χαρτών, ζητά ο Περιφερειάρχης από τον αρμόδιο Υπουργό

c117827dcb434d781be62e3d9512c6d2_XL

Την παράταση της λήξης ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων επί των  Δασικών Χαρτών,  όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στα νησιά  του Νοτίου Αιγαίου,  έως ότου απαντηθούν τα θέματα  που άπτονται των επιπτώσεων που επέφεραν στη ζωή των νησιωτών, ζητά ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή που απέστειλε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο, σε υλοποίηση απόφασης που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της  22ας Μαρτίου 2019.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός είχε παραστεί, εξάλλου,  στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η οποία είχε λάβει χώρα την 21η  Ιανουαρίου 2019 στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αποκλειστικό θέμα αυτό της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και των επιπτώσεών τους,  εξαιτίας των αλλαγών που μετά την έκδοση του ΠΔ 32/2016  έχουν επέλθει στα κριτήρια χαρακτηρισμού των γαιών ως δασικές η μη. 

Ο κ. Φάμελλος είχε αναγνωρίσει τα δίκαια των αιτημάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και είχε ανακοινώσει τον εντός διμήνου ορισμό επιτροπής η οποία θα εξέταζε τα θέματα αυτά, ενώ είχε επίσης εξαγγείλει αλλαγές στο νομικό περιβάλλον. 

Μετά την πάροδο του διμήνου και καθώς προέκυψαν ζητήματα περαιτέρω χειρισμού, το θέμα εισήχθη εκ νέου στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, την 22α Μαρτίου 2019, το οποίο αποφάσισε να αιτηθεί την   απαραίτητη παράταση της λήξης ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων επί των  Δασικών Χαρτών, για εύλογο χρονικό διάστημα και πάντως όχι προ της 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Η  επιστολή του Περιφερειάρχη

ΘΕΜΑ:  Αίτημα Παράτασης Ημερομηνίας Ενστάσεων επι των Δασικών Χαρτών

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Είχατε παραστεί στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, η οποία είχε λάβει χώρα την 21η  Ιανουαρίου 2019 στους χώρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αποκλειστικό θέμα αυτό της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών και των επιπτώσεων που αυτοί επέφεραν στη ζωή των νησιωτών.

Ο λόγος του ορισμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου στο συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, ήταν ακριβώς το μέγεθος της βλάβης για τους νησιώτες μας εξαιτίας των αλλαγών που μετά την έκδοση του ΠΔ 32/2016  έχουν επέλθει στα κριτήρια χαρακτηρισμού των γαιών ως δασικές η μή. 

Είχατε και εσείς αναγνωρίσει τα δίκαια των αιτημάτων μας και είχατε επί τούτου ανακοινώσει τον επικείμενο, εντός διμήνου όπως τότε ανακοινώσατε, ορισμό επιτροπής η οποία θα εξέταζε τα θέματα αυτά, και είχατε επίσης εξαγγείλει επικείμενες αλλαγές στο νομικό περιβάλλον. 

Μετά την πάροδο του διμήνου το θέμα εισήχθη εκ νέου στην 3η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, την 22α Μαρτίου 2019 καθώς προέκυψαν ζητήματα περαιτέρω χειρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, το Περιφερειακό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση να αιτηθεί την   απαραίτητη και εύλογη παράταση της λήξης ημερομηνίας υποβολής ενστάσεων επι των  Δασικών Χαρτών όπως αυτοί έχουν αναρτηθεί στα νησιά μας έως ότου απαντηθούν τα θέματα  που και εσείς ο ίδιος όπως και οι συνεργάτες σας έχουν παραδεχθεί ότι είναι υπαρκτά και δίκαια και σίγουρα όχι προ της 31ης Δεκεμβρίου 2019.

Ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

 

Γεώργιος Χατζημάρκος

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!