Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Παρέμβαση – διεκδίκηση του κ. Χ. Κόκκινου για την Πολιτική Προστασία που αξίζουν και δικαιούνται τα νησιά μας

13260037_714519452020831_4692662784406038294_n

Συναντήσεις εργασίας και παραστάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινου στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικής και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων της αντιπυρικής περιόδου

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος στις 23 – 24.5.16 είχε μια σειρά από υπηρεσιακές συναντήσεις εργασίας στην Αθήνα και στον Πειραιά, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε ζητήματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία στην περιοχή μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αντιπυρική περίοδο που ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες.
Συγκεκριμένα:
Είχε συνάντηση εργασίας και παράσταση με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη Καπάκη και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής κ. Ιωάννη Καρατζιά αντίστοιχα. Με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω της κακής δημοσιονομικής κατάστασης, αλλά και την αναγκαιότητα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς οι δράσεις αντιπυρικής περιόδου, ο κ. Χ. Κόκκινος κατέθεσε και προφορικά και γραπτά τις απόψεις και τις προτάσεις του, στις οποίες επισήμανε:
την ανάγκη υποστήριξης με εναέρια μέσα για την κατάσβεση πιθανών πυρκαϊών. Ζήτησε και πήρε θετική απάντηση να παραμένει μόνιμα στη Ρόδο το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και του Σινούκ και να υπάρξει άμεση υποστήριξη από τα Canadair που εδρεύουν στη Σάμο (εφόσον παραστεί ανάγκη).
Nα ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής μας με το έκτακτο προσωπικό που προσλαμβάνεται εντός των ημερών.
Να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, οι διαδικασίες πιστοποίησης των υπό σύνθεση εθελοντικών ομάδων στα Δωδεκάνησα που εκκρεμούν (π.χ. Πάτμος).
Να παρασχεθεί ενημερωτικό υλικό στην Π.Ν.Αι., προκειμένου αυτό να διανεμηθεί στους πολίτες για ενημέρωσή τους για την αντιπυρική περίοδο.
Να απλουστευθούν οι διαδικασίες μετάβασης των στελεχών της Πυροσβεστικής στα νησιά μας, ώστε να είναι πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά στις υποχρεώσεις τους και να ληφθούν υπόψη οι ειδικές συνθήκες νησιωτικότητας.
Να ικανοποιηθεί το αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κω και να ενισχυθεί ο στόλος της με ένα (1) τουλάχιστον πυροσβεστικό όχημα από αυτά που θα προμηθεύσει η Π.Ν.Αι. στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Νοτίου Αιγαίου μέσω Ε.Σ.Π.Α. εντός των προσεχών μηνών.
Στις 23.5.16 είχε συνάντηση εργασίας με τον ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκο Θεοδωρίδη στα γραφεία της Α.Δ.Α. στον Πειραιά, προκειμένου να βρεθεί λύση και να λειτουργήσει απρόσκοπτα η ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.. Η πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε ο κ. Χ. Κόκκινος προς τον κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (βλ. έγγραφο, Δ.Τ. και ανάρτηση στο διαδίκτυο στις 22.5.16) και σύμφωνα με την οποία: «να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου στην προσεχή του συνεδρίαση προγραμματική σύμβαση με τριμερή εκπροσώπηση (Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου – ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. – Π.Ν.Αι.), ή τετραμερή εκπροσώπηση (Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου – ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ. – Π.Ν.Αι. – Δήμος Ρόδου), και με την προϋπόθεση να συμμετέχουν με τον εξοπλισμό τους», είναι αποτέλεσμα της συνάντησης εργασίας που είχε στην Α.Δ.Α. με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!