Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Παρέμβαση Δημοτικού Συμβούλου κ. Βασίλη Αδάμη για την εκβάθυνση του Λιμένα Γαυρίου

adamis

Διαβάζοντας τις τελευταίες μέρες διάφορα δημοσιεύματα, όπου με συνεχείς ψευδείς αναφορές και αοριστίες, προσπαθούν να παρουσιάσουν ότι δήθεν τρέχουν το έργο της εκβάθυνσης του Γαυρίου ο Δήμος και ο “άμισθος” σύμβουλος του Δημάρχου, είμαι υποχρεωμένος για αποκατάσταση της αλήθειας να αναφέρω τα εξής:

Σε συνάντηση που έγινε της Θεοσκεπάστου στο ξενοδοχείο Περακης, με τον τέως Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας Κο Σαντορινιό με θέμα Λιμάνι Γαυρίου, ένα από τα θέματα που συζητήθηκε και δόθηκε άμεση λύση, ήταν η εκβάθυνση του λιμένος Γαυρίου.

Παρόντες ήταν Βουλευτές, ο Αντιπεριφεριαρχης, Λιμεναρχείο Ανδρου, ο πρώην έπαρχος Ανδρου και νυν Δήμαρχος και ο τότε Δήμαρχος Ανδρου.

Σημειωτέον ότι πότε δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την εκβάθυνση του λιμανιού από την τοπική αυτοδιοίκηση, παρά τις συνεχείς επιστολές του Λιμεναρχείου Ανδρου και μιας μόνο Ναυτιλιακής εταιρείας.

Στην συνάντηση αυτή, ανακοινώθηκε ΕΚΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ, η έγκριση 1.200.000 ΕΥΡΩ περίπου, από το Υπουργείο Υποδομών για την εκβάθυνση του λιμανιού, έργο το οποίο εκτελείται αποκλειστικά από το Υποδομών, με μικρή οικονομική συμμετοχή του ΔΛΤΤΑ στη μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ και στη μελέτη της εκβάθυνσης.

Έκτοτε, μετά την συνάντηση αυτή, την όλη διαδικασία υλοποίησης του έργου, την παρακολουθούσα προσωπικά εκ μέρους του συνδυασμού μας, με συνεχείς ερωτήσεις στην διεύθυνση λιμένων του Υπουργείου Υποδομών για την πορεία της μελέτης.
Πλέον έχει τελειώσει η μελέτη εκβάθυνσης και βρίσκεται στον Υπουργό Υποδομών για υπογραφή της χρηματοδότησης και εκκρεμούσε μόνο η μελέτη του ΕΛΚΕΘΕ.

Είναι μια τυπική αλλά απαραίτητη μελέτη, την οποία επισκευάσαμε να γίνει, παρακαλώντας τον υπεύθυνο του ΕΛΚΕΘΕ και έτσι ήρθαν στο Γαυριο στις 6/11/19 δυο ειδικοί με όλο τον εξοπλισμό τους, για να πάρουν δείγματα από το βυθό.
Αιφνιδιάστηκε μάλιστα με την παρουσία τους και ο “άμισθος” σύμβουλος του Δημάρχου, διότι απλά δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ με το θέμα της εκβάθυνσης.

Τα πρώτα αποτελέσματα της Ανόργανης ρύπανσης βγαίνουν στις 22/11/19 και τα δεύτερα της Οργανικής ρύπανσης, την επόμενη εβδομάδα, κλείνοντας έτσι όλος ο κύκλος των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν για να μπούμε στο τελικό στάδιο της δημοπράτησης του έργου.

Στην άγνοια δε του θέματος που έχουν, αναφέρουν ότι η μελέτη εκβάθυνσης έφυγε από το Υποδομών και βρίσκεται στο Ναυτιλίας για έγκριση.
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει διότι το Ναυτιλίας δεν έχει καμια σχέση με την εκτέλεση του έργου.

Δυστυχώς όλη αυτή την προσπάθεια εκτέλεσης και επιτάχυνσης του έργου, προσπαθούν με ψεύτικα δημοσιεύματα να την καπηλευτούν κάποιοι σαν δικό τους έργο, ενώ στην πραγματικότητα δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον για την εκβάθυνση του λιμανιού ούτε τώρα, ούτε τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Τώρα δε προσπαθούν να σαμποτάρουν με κάθε τρόπο και την εκτέλεση μελέτης ΠΕΑΛ (πλαίσιο έργων ανάπτυξης λιμένα) για την μελλοντική επέκταση και ανάπτυξη του λιμανιού και όλης της χερσαίας ζώνης, αναφέροντας ψευδώς ότι δεν γίνεται, επειδή το λιμάνι είναι τοπικής σημασίας και όχι μείζονος, κάτι που δεν το απαγορεύει η νομοθεσία όπως μας ανέφερε και μας προέτρεψε να κάνουμε, στην τότε συνάντηση για το λιμάνι ο τέως Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Κος Σαντορινιός.

Αδάμης Βασίλης
Δημοτικός Σύμβουλος συνδυασμού ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
Αναπλ.μελος ΔΛΤΤΑ

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

  1. Ακριβώς

    Μα η πρακτική που ακολουθούν από την πρώτη μέρα είναι αυτή της οικειοποίησης του έργου των άλλων, ο μηδενισμός κάθε αντιπάλου-εχθρου (αφού οποίος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας) και το ψέμα…πολύ ψέμα όμως…. Ο βαρώνος Μινχαουζεν και τουτη η παρέα…έχουν ήδη μπερδέψει την αλήθεια με τα ψέματα τους που τείνουν να τα πιστέψουν και οι ίδιοι.
    Έχετε το καθήκον, οι έτεροι να αποκαλυπτετε την αλήθεια σε κάθε ψέμα των εταίρων.

    Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!