Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κυριάκου Θωμά

200512_1005921908160_1830_n

Σήμερα, το μεσημέρι υπέβαλλε την παραίτησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Άνδρου, Κυριάκος Θωμάς.

Στο κείμενο της παραίτησής του ο κ. Θωμάς αναφέρει τα εξής:

Υποβάλλω την παραίτηση μου  σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 64 και παρ. 4 του άρθρου 54 του Ν.3852/2010, από την θεσμική θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άνδρου και σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 54 του Ν. 3852/2010  και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Άνδρου.

Μετά από πολυετή ενασχόληση με τα κοινά και έχοντας αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της ζωής μου στην υπηρεσία του τόπου μας, αναγκάζομαι να αποχωρήσω για λόγους, τους οποίους κρίνω ότι επί του παρόντος δεν χρειάζεται να καταστήσω γνωστούς. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που με εμπιστεύθηκαν, με τίμησαν με την ψήφο τους και εξακολουθούν να με στηρίζουν.  

                                                                                                            Κυριάκος Αθ. Θωμάς

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος πρόκειται να συγκαλέσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου αυτό να αποφασίσει αν θα αποδεχτεί ή όχι την παραίτηση. Στην περίπτωση που η παραίτηση γίνει δεκτή, θα εκλεγεί άμεσα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια ο Δήμαρχος, Θεοδόσης Σουσούδης, θα αποφασίσει αν κάνει δεκτή ή όχι την παραίτηση του κ. Θωμά και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Στην περίπτωση που η παραίτηση γίνει δεκτή, τη θέση του κ. Θωμά στο Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει ο πρώτος επιλαχών από τη Δ.Ε. Υδρούσας.

Για την παραίτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρότι διαφωνώ με την απόφαση του για πολλά χρόνια στενού συνεργάτη και φίλου, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ απόλυτα την επιθυμία του. Ο Κυριάκος Θωμάς υπηρέτησε για πολλά χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση, πρώτα από τη θέση του Δημάρχου Υδρούσας και στη συνέχεια από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, δίνοντας πάντα το 100% των δυνάμεών του για τον τόπο του. Τον ευχαριστώ θερμά».

Από το γραφείο ενημέρωσης του Δήμου Άνδρου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!