Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Παροχή ενημέρωσης και χορήγηση στοιχείων για το κλειστό Γαυρίου

Ενημέρωση και χορήγηση στοιχείων για τη μελέτη κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου Γαυρίου, ζητά με επιστολή του προς το Δήμαρχο Άνδρου, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Καπάκης. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Γιάννης Γ. Καπάκης Δημοτικός Σύμβουλος
Άνδρου Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης
Άνδρος, 25.01.2021

ΠΡΟΣ
1. Δήμαρχο Άνδρου κ. Δ. Λοτσάρη
2. Όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου και του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου διαμέσου του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ελ. Μπάλλα

Θ Ε Μ Α: Παροχή ενημέρωσης και χορήγηση στοιχείων σχετικά με τη μελέτη για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο
Σχετ.:(α) Το από 28.12.2020 μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δημοτικού Συμβούλου κ. Β. Αδάμη προς τον Δήμαρχο Άνδρου (β) Η από 22.12.2020 Ανακοίνωση, αναρτηθείσα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Άνδρου


Κύριε Πρόεδρε,
Σε συνέχεια του σχετικού (α) το οποίο δυστυχώς παραμένει μέχρι και σήμερα αναπάντητο από τον κ. Δήμαρχο, θεωρώ υποχρέωσή μου να επανέρθω ως επικεφαλής της Δημοτικής μας Παράταξης και έχοντας υπόψη τις διατάξεις των παρ.8 και 9 του άρθρου 10 του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (βλ. Απόφαση ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ. 16852/6.04.2011 – Φ.Ε.Κ. 661/ τ.Β΄/20.04.2011), τις ειδικές διατάξεις των άρθρων 61 παρ. 3 και 69 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, τις γενικότερες διατάξεις του Ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και εκείνες των άρθρων 1, 2, 3 και 9 του Π.Δ. 28/2015 «Κώδικας Πρόσβασης σε δημόσια έγγραφα και στοιχεία» (ΦΕΚ 34/τ.Α΄), να σας παρακαλέσω όπως μεριμνήσετε και διαβιβάσετε άμεσα στους αρμοδίους το παρόν έγγραφό μου ζητώντας άμεση και τεκμηριωμένη πληροφόρηση για τα ακόλουθα:

Διαβάζοντας την από 22.12.2020 Ανακοίνωσή σας σχετικά με την ωρίμανση της μελέτης κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο, ερωτάσθε ποιος θα είναι τελικά ο ακριβής τύπος του Γυμναστηρίου και τα τμήματα και εγκαταστάσεις αυτού που προτίθεστε ως δημοτική Αρχή να κατασκευάσετε, 25/1/2021  ήτοι τυποποιημένο κλειστό Γυμναστήριο Τ10β ή Τ11β ή μήπως ένα απλό Προπονητήριο ??

Πουθενά στο Δελτίο Τύπου που εκδώσατε δεν διαβάσαμε, εκτός από την αυτοδιαφήμισή σας, τη σημαντικότερη πληροφορία που η τοπική κοινωνία αναμένει, δηλ. τον ακριβή τύπο και την περιγραφή του Γυμναστηρίου που επιχειρείτε να ανεγείρετε αφού είναι πάγιο το αίτημα όλων για τη δημιουργία ενός χώρου μεγάλου και επαρκούς για τη διεξαγωγή αθλημάτων όπως είναι το μπάσκετ, το βόλεϋ, το χάντ-μπωλ, η ενόργανη γυμναστική κ.α. αλλά και για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων, με πολλαπλά οφέλη για τη νεολαία μας και γενικότερα την οικονομία και την εικόνα του νησιού μας προς τα έξω .

Έχοντας υπόψη ότι το 2014 είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα σχέδια και τεχνικές μελέτες σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ε ρ ω τ ά σ θ ε εάν θα τα διατηρήσετε και αν ναι, ποιος θα είναι τελικά ο τύπος του Γυμναστηρίου που προκρίνετε, ο Τ10β ή ο Τ11Β ??
Έχετε προβεί σε ανάλυση κόστους-ωφέλειας για τον κάθε τύπο Γυμναστηρίου ώστε να επιλέξετε τον συμφερότερο δεδομένου ότι τα έξοδα συντήρησης ενός μεγάλου αθλητικού χώρου μπορούν να καλυφθούν από τις εισπράξεις μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και συναυλιών, από έσοδα διαφημίσεων κ.α. ?

Οφείλετε με διαφάνεια να ενημερώσετε άμεσα την τοπική κοινωνία πώς θα είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Γαυρίου που προτείνετε και εάν έχετε λάβει υπόψη σας τα υφιστάμενα σχέδια και τεχνικές περιγραφές που είχε συντάξει η ΓΓΑ. Σε κάθε περίπτωση θα είναι αδιανόητο για την τοπική κοινωνία που τόσα χρόνια περιμένει ένα τέτοιο έργο πνοής η δημιουργία οποιαδήποτε άλλης κατασκευής, όπως προπονητήριο στο οποίο θα μπορούν να διεξαχθούν μόνον τοπικοί (και όχι επαγγελματικοί) αγώνες και με περιορισμένη χωρητικότητα θεατών, εν αντιθέσει με τους τύπους Γυμναστηρίων Τ10β ή Τ11β.

Επιπλέον των ανωτέρω, παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε όλα τα σχετικά έγγραφα, σχέδια, τεύχη μελετών, τεχνικές περιγραφές κ.α. που έχετε στα χέρια σας μετά την υλοποίηση της Α΄ Φάσης της προμελέτης καθώς και αντίγραφο της σύμβασης συνεργασίας που υπέγραψε ο Δήμος μας με συγκεκριμένο ανάδοχοτεχνικό Γραφείο για την υποβοήθηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην οποία κοινοποιείται η παρούσα επιστολή μου παρακαλείται όπως παρακολουθήσει την πορεία της απάντησης που 25/1/2021  υποχρεούται να μου αποστείλει ο Δήμαρχος Άνδρου σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και χωρίς την επίκληση παρελκυστικών αιτιάσεων.

Με τιμή,
Γιάννης Γ. Καπάκης Δημοτικός Σύμβουλος Άνδρου
Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσης


Κοινοποίηση:
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ Α. Γραφείο Συντονιστή, κ. Π. Πολυχρονάκη
Β. Δ/νση Δ/κού-Οικ/κού Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Διοίκησης Ν. Κυκλάδων, Γ.
Αυτοτελές Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου, ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών Τμήμα Τεχνικών
Προδιαγραφών και Αδειοδοτήσεων Αθλητικών Εγκαταστάσεων


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!