Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Πάρος – Συγκέντρωση ανεμογεννήτριες: Συνεχίζουμε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας, και το δίκιο του λαού είναι νόμος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία παρά την βροχή  η μεγαλειώδης συγκέντρωση  ενάντια στην εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην Πάρο, που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική παραλιακή οδό της Παροικιάς σήμερα, Κυριακή, 31/5/2020.

Σημειώνουμε ότι παρόμοιες εκδηλώσεις σήμερα, έγιναν ακόμα και στην Τήνο, Άνδρο, Νάξο, Αμοργό και Σαντορίνη.

Στην εκδήλωση της Παροικιάς, που έδωσε εντυπωσιακό παρόν η νεολαία του νησιού, μίλησαν ο δήμαρχος Πάρου, Μ. Κωβαίος, ο έπαρχος Π.Ε. Πάρου, Κ. Μπιζάς, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου, Κ. Ροκονίδας, εκπρόσωπος της ιστορικής ιερής μονής Λογγοβάρδας, εκπρόσωποι φορέων του νησιού και εκπρόσωποι επαγγελματικών συντεχνιών.

Στις ομιλίες τους όλοι αναφέρθηκαν στην ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που νομοθετούν αδιαφορώντας για την καταστροφή που θα γίνει στο παραδοσιακό Κυκλαδικό τοπίο ,της τουριστική οικονομία των νησιών μας και την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. 

Η Πάρος άνοιξε το δρόμο.

Η Τήνος απέδειξε ότι ο λαός μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του και να ανατρέπει το κλίμα του κυβερνητικού εκφοβισμού και της τρομοκρατίας, που υπερασπίζεται τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Η εμπειρία της Τήνου αποδεικνύει  ότι το αποτέλεσμα έρχεται όταν υπάρχει λαϊκή θέληση .

  • Συνεχίζουμε να παλεύουμε για την οριστική ανάκληση των αποφάσεων που δίνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης αιολικών πάρκων στο νησί μας.
  • Αγωνιζόμαστε για να προστατέψουμε το τόπο μας.
  • Οργανώνουμε τον αγώνα μας ώστε να αποτρέψουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια μεταφοράς και εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί μας.

Γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας, και το δίκιο του λαού είναι νόμος.

    Σημειώνουμε ότι η εκδήλωση είχε και τα απρόοπτα της αφού περίπου 15 λεπτά πριν την ολοκλήρωσή της ξέσπασε μία δυνατή βροχή που κυριολεκτικά μούσκεψε τους πολίτες που έδωσαν το βροντερό παρόν. Εντύπωση ακόμα προκάλεσε το γεγονός ότι παρουσιάστηκαν πολίτες της Πάρου στη συγκέντρωση, που φορούσαν μπλουζάκια με παρόμοια συνθήματα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

Αναλυτικότερα και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό στο επόμενο φ. της έντυπης «Φωνή της Πάρου».

Πηγή: Η Φωνή της Πάρου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!