Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Περί συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

ερωτηματικό-660x440

Δεύτερη συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Άνδρου, μέσα σε μία εβδομάδα… η ήδη πραγματοποιηθείσα έκτακτη, αυτή που έρχεται τακτική. Και οι δύο ορίστηκαν σε σχεδόν μεσημεριανή ώρα, για την ακρίβεια στις 16:00. Αν αναλογιστούμε πως ακόμα διανύουμε τον Σεπτέμβρη είναι νωρίς… πολύ νωρίς!

Η αλήθεια είναι ότι από την προηγούμενη εβδομάδα με ξένισε λίγο το «16:00» αλλά λόγω του έκτακτου χαρακτήρα της συνεδρίασης, το προσπέρασα. Διαβάζοντας όμως το πρακτικό του συμβουλίου (σαφώς και δεν μπόρεσα να παρευρεθώ λόγω ώρας) διαπίστωσα κάτι που θεωρώ ότι πρέπει να ακουστεί, μήπως και θορυβηθεί η Δημοτική Αρχή και αρχίσει να λαμβάνει υπόψη της ορισμένα ασήμαντα φαινομενικά αλλά σημαντικά στην ουσία ζητήματα… Από τη στιγμή που είναι αρχή ακόμα, υπάρχουν  περιθώρια βελτίωσης και προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε εστιάζει η ελπίδα όλων μας. Στην καθημερινή βελτίωση!

Στην προκείμενη περίπτωση, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Κορθίου κ. Αντωνέλλος, μιας και το φλέγον ζήτημα των ανεμογεννητριών αφορά άμεσα την Κοινότητά του, είχε ζητήσει αλλαγή της ώρας ή αλλαγή ημέρας. Είχε επισημάνει για τους δικούς του λόγους  ότι είναι πολύ νωρίς. Παρότι ο Πρόεδρος – εκπρόσωπος της περιοχής εκτός από το δικαίωμα ψήφου, θα έπρεπε να ήταν «παρών» για να εκθέσει τις απόψεις της κοινωνίας, δεν εισακούστηκε και τελικά η συνεδρίαση έγινε όπως όλοι γνωρίζουμε στις 16:00. Κατανοώ ότι δεν μπορούσε να αναβληθεί λόγω προθεσμίας, αλλά εάν υπήρχε στοιχειώδης θέληση συνεργασίας από πλευράς Δημοτικής Αρχής και Προεδρείου θα μπορούσε η συνεδρίαση να είχε γίνει λίγο αργότερα και μάλιστα όταν πρόκειται για λόγους ανωτέρας βίας, όπως το γεγονός ότι ο κ. Αντωνέλλος δεν προλάβαινε να έρθει ακτοπλοϊκώς την συγκεκριμένη ώρα, από την Αθήνα.

Στο δια ταύτα,  την Παρασκευή έχει ανακοινωθεί τακτική συνεδρίαση πάλι στις 16:00. Πραγματικά έχω μπερδευτεί και δεν ξέρω αν απευθύνεται τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες ή σε όλους τους πολίτες. Ενδεικτικά… θα πω ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι εκείνη την ώρα ακόμα δουλεύουν! 

Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται είναι αν η Δημοτική Αρχή θέλει την παρουσία των πολιτών στα Δημοτικά Συμβούλια ή όχι… Γιατί για εμένα προσωπικά  η συνταγή της όποιας επιτυχημένης πορείας στηρίζεται κατά βάση στη… βάση! Επιθυμεί να ανοίξει τις πόρτες των συνεδριάσεων στον κόσμο; Αν ναι, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσει κάποια δεδομένα και με μία μικρή αλλαγή της ώρας να κάνει την αρχή σε έναν στόχο που απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Μην ξεχνάμε πως το μεγάλο στοίχημα είναι να μπορέσει ο νέος Δήμαρχος να βρει τη χρυσή τομή και να πείσει τους πολίτες για συμμετοχή στα κοινά. Κάτι που δεν κατάφερε κανείς από τους προηγούμενους….

Για την ιστορία όσοι αναρωτιέστε… αν και υπό εξαφάνιση υπήρξαν και υπάρχουν Δήμαρχοι που γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες των Δημοτικών Συμβουλίων. Οι λεγόμενοι αυτοί «ηγέτες», κατάφεραν να κάνουν άνοιγμα στην κοινωνία, κάτι που ελπίζω να συμβεί και στο πανέμορφο μικρό νησί μας!

Πάντα με φιλική διάθεση και ελπίδα για μία διαφορετική Άνδρο…

Αντριάνα Μπόθου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!