Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Περί βιώσιμης ανάπτυξης στον τόπο μας

Η οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στη Σύρο με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην λειτουργία βιομηχανικής μονάδας και την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας καταθέτει δημόσια ότι:

1) Πάγια θέση μας ήταν και παραμένει η λειτουργία του ναυπηγείου, που αποτελεί έναν βασικό πυλώνα ανάπτυξης τόσο για το νησί όσο και για την χώρα. Οι συλλογικές μας θέσεις, που εκφράστηκαν ενιαία μέσα από τις ενέργειες και δράσεις των 3 βουλευτών μας στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά και του ίδιου του Προέδρου και πρώην Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, οδήγησαν στην επαναλειτουργία του ναυπηγείου. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, οι θέσεις μας συνεχίζουν να εκφράζονται θεσμικά, δηλαδή από τον βουλευτή μας Νίκο Συρμαλένιο, τη Νομαρχιακή μας Επιτροπή και την Οργάνωση Μελών Σύρου.

2) Μέλημα των ενεργειών και των θέσεών μας αποτελούσε και αποτελεί η δημιουργία μόνιμων και σταθερών θέσεων εργασίας με εξασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και για το λόγο αυτό αποτιμούμε την πιθανή οικονομική μεγέθυνση του εργοστασίου ως κάτι το θετικό.

3) Οι δημόσιες τοποθετήσεις της διοίκησης σχετικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και την προστασία της υγείας των εργαζόμενων και των πολιτών, συμφωνούν με τη θέση μας, η οποία είναι η λειτουργία και ανάπτυξη του Ναυπηγείου με τήρηση των περιβαλλοντικών όρων. Αποτιμούμε θετικά κάθε ενέργεια προς την κατεύθυνση της διασφάλισης της λειτουργίας μιας βαριάς βιομηχανίας, με πρότυπες συνθήκες προστασίας της υγείας του πληθυσμού και του περιβάλλοντος, σε εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, όπως άλλωστε αρμόζει σε μια ιστορική πόλη που μεγάλο τμήμα της αποτελεί χαρακτηρισμένο ιστορικό τόπο από το ΥΠΠΟ.

4) Οι επιστημονικές έρευνες ή μελέτες που διεξήχθησαν ή πρόκειται να διεξαχθούν με σκοπό την διάγνωση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα εντός του αστικού ιστού, μπορούν να συμβάλλουν σε δράσεις για την πρόληψη της προστασίας του περιβάλλοντος, είναι προς την σωστή κατεύθυνση και συμβάλλουν στην διαγενεακή ισότητα και αλληλεγγύη και την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

5) Η ελευθερία της έκφρασης, ο διάλογος στο πλαίσιο των θεσμών του δημοκρατικού πολιτεύματος (όπως το Δημοτικό Συμβούλιο και η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου), τα αιτήματα των πολιτών, ατομικά και μέσω των συλλογικών φορέων για την τήρηση και τον έλεγχο της νομιμότητας, είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και πιστεύουμε ότι ποτέ δεν πρέπει να στοχοποιούνται και να ποινικοποιούνται. Κατά τα παραπάνω θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν νοείται να διώκεται ένας φορέας προστασίας του περιβάλλοντος.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σύρου


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!