Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων: Πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821

 

cb1c367cf984f0ad2cae4fa928f517fc_L

1.Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων  των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από την 8η πρωινή ώρα της 23ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου.

2.Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων  των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών  κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΩΡΑ 09:00 Εορταστικές εκδηλώσεις στα Σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης  και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Σύρου.                                                         

ΩΡΑ 15:45 Προσκύνημα μαθητών Σχολείων, σπουδαστών, Προσκόπων και Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, που θα προσέρχονται συντεταγμένοι με επικεφαλής τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.

Κατάθεση στεφανιών, χωρίς προσφώνηση, ως εξής :

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

(περιοχή προσφυγικού συνοικισμού Ξηροκάμπου)

Από μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης και από το Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου.

ΩΡΑ 16:00    

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΟΥΡΑΤΣΟΥ

(Διοικητή του Οχυρού «Ρούπελ» κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής το 1941)

Από τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και από μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης.

(Άμεση αναχώρηση για το Ηρώο των Πεσόντων)

ΣΤΟ ΗΡΩΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ

Από μαθητές του ΕΠΑΛ Σύρου, του 3ου Γυμνασίου Σύρου, του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του Εσπερινού ΕΠΑΛ Σύρου και τους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ  ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΩΝ

Από μαθητές του 1ου Γυμνασίου Σύρου.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗ ΚΑΝΑΡΗ

Από σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, από μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, του 2ου Γυμνασίου Σύρου, του Εσπερινού Γυμνασίου (με τάξεις Λυκείου) Σύρου και από το Ναυτικό Όμιλο Σύρου.

ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΜΙΑΟΥΛΗ

Από μαθητές του Γενικού Λυκείου Σύρου, του 3ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης, από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

ΩΡΑ 07:30     Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης.

ΩΡΑ 08:00     Έπαρση της Σημαίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο με συμμετοχή τμήματος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

ΩΡΑ 09:30 Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στις κατά τόπους ενορίες, προσκύνημα και κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους τοπικών αρχών και μαθητές  των Δημοτικών Σχολείων Άνω Σύρου Βάρης, Ποσειδωνίας ως εξής:

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ  ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΒΑΡΗΣ και ΜΑΝΝΑ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βάρης και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ

Από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας και εκπροσώπους τοπικών αρχών.

ΩΡΑ 10:30     Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου-   Άνδρου-Κέας- Μυκόνου-Μήλου-Σερίφου-Σίφνου-Κιμώλου-Κύθνου-Φολεγάνδρου και Σικίνου  κ.κ. Δωροθέου Β΄.

Τέλος προσέλευσης στον Ιερό Ναό, ώρα 10:25 πμ.

ΩΡΑ 10:50     Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας μετά το πέρας της Δοξολογίας (εντός του Ι.Ν.) από τη δημοσιογράφο της εφημερίδας «Ο ΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» κα Λίτσα Χαραλάμπους.

ΩΡΑ 11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης (προ του Ι.Ν. του Αγ.Νικολάου) και κατάθεση στεφανιών από τον ορισθέντα εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτές Νομού, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, εκτελούντα καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης  Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Πρόεδρο Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Νομού Κυκλάδων, Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Οπλιτών-Τραυματιών, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδρο Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Προέδρους Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, Πρόεδρο Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών, Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου, εκπρόσωπο Κατηχητικών Σχολείων Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, Προέδρους λοιπών Σωματείων και Συλλόγων.

Σιγή ενός λεπτού – ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ

ΩΡΑ 11:30 Παρέλαση στην Πλατεία Μιαούλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Σύρου –Ερμούπολης, του Λυκείου των Ελληνίδων Σύρου, αντιπροσωπείας των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητών Σύρου, του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «η σοφία της παράδοσης»,  της μαθητιώσας νεολαίας, των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου, του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, του Αθλητικού Συλλόγου Tae Kwon Do Ερμούπολης, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Αρμόδια για το συντονισμό όλων των τμημάτων της παρέλασης, ορίζεται η εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ 11 της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων κα. Καλπακίδου Παναγιώτα και για την επιμέλεια και την παρουσίαση της παρέλασης η κα Αικατερίνη Σιγάλα, υπάλληλος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης στην Πλατεία Μιαούλη, οι χορευτικές ομάδες του Λυκείου Ελληνίδων Σύρου και του Συλλόγου Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», θα παρουσιάσουν Εθνικούς παραδοσιακούς χορούς.

ΩΡΑ 18:50     Υποστολή της Σημαίας (όπως και κατά την έπαρση).

Στις παραπάνω εκδηλώσεις καλούνται να παρευρεθούν :

α) Σύσσωμος ο λαός της Σύρου.

β) Οι θρησκευτικές αρχές, οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού, ο εκτελών καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, οι κ.κ. Πρόεδρος και Εισαγγελέας Εφετών, οι λοιπές δικαστικές αρχές, ο κ. Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Σύρου, ο κ. Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, ο κ. Πρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Πρόεδρος  του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου-Ερμούπολης, ο κ. Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου, ο κ. Προϊστάμενος του Δικαστικού Γραφείου Σύρου, οι κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Σύρου-Ερμούπολης, οι κ.κ. Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι κ.κ. Πρόεδροι των Ν.Π.Δ.Δ., οι κ.κ. Προϊστάμενοι Οργανισμών και Τραπεζών, οι κ.κ. Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος εν ενεργεία και  εν αποστρατεία με στολή και κατά ιεραρχική τάξη, οι κ.κ. Πρόεδροι Επιστημονικών Οργανώσεων, ο κ. Πρόεδρος του Παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, οι κ.κ. Πρόεδροι Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, οι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης, οι κ.κ. Περιφερειακοί Έφοροι Προσκόπων και Οδηγών με στολή, οι κ.κ. Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι κ.κ. Πρόεδροι Επαγγελματικών και Εργατικών Οργανώσεων, ο κ. Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι κ.κ. Πρόεδροι λοιπών Σωματείων και Συλλόγων.

γ) Οι κ.κ. Πρόξενοι Ξένων Κρατών, εάν επιθυμούν.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :

α.Τα της Ιεροτελεστίας, η Ιερά μητρόπολη Σύρου-Τήνου κλπ.

β.Τα της οργάνωσης του χώρου της παρέλασης και της διάθεσης της Μουσικής, ο Δήμος Σύρου –  Ερμούπολης.

γ.Τα της τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων και το Λιμεναρχείο Σύρου.

Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του Προγράμματος ορίζονται  οι κκ. Κωνσταντίνος Μουρσελάς και Κωνσταντίνος Ρουσουνέλος, υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

 

 

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!