Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Περιφερειακή Ενότητα Πάρου: Με επιτυχία η ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

12988143_10205753786310253_619935012_n

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου 2016 ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πολιτιστικό & Πνευματικό  Κέντρο Αγίου Αθανασίου του Παρίου στην περιοχή Κώστος Πάρου.

Την παραπάνω εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την ημερίδα παρακολούθησαν  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των Λυκείων και Γυμνασίων της Πάρου και της Αντιπάρου.

SEP KOSTOS 009

Ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός ( Σ.Ε.Π.) στοχεύει ιδίως στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών , στην πληροφόρηση τους για τις επαγγελματικές διεξόδους, στην ενημέρωση τους για τα μεταβατικά στάδια προς την επαγγελματική αποκατάσταση και στην αρμονική ένταξη τους στο κοινωνικό σύνολο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχοντας την παιδεία όπως και άλλους τομείς στο επίκεντρο στηρίζει ανάλογες δράσεις σε όλα τα νησιά.

Τέλος οφείλουμε να ευχαριστήσουμε για την συνεργασία τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Άγγελο Ανανία,  την Σχολική Σύμβουλο Δ.Ε Κυκλάδων κ. Σοφία Αγγέλαινα, τον Δ/ντή του Γυμνασίου Πάρου κ. Ιωάννη Δρόσο, τους αξιόλογους ομιλητές Καλλιόπη Κουνενού, Παντελαίο Ιωάννη, Κοκκίνου Ευαγγελία, Καρποδίνη Ανδρέα, Φλέσσα Νικόλαο, Βοσινάκη Θεόφιλο και  Μουστάκα Γεώργιο.

SEP KOSTOS 003

Επίσης  τον Ιερέα π. Νικόλαο Ανουσάκη , την Πρόεδρο της Κοινότητας Κώστου κ. Ειρήνη Ρούσου και τα μέλη του ΜΕΑΣ ΚΩΣΤΟΥ για την παραχώρηση της αίθουσας και την αμέριστη συμπαράσταση τους στην πραγματοποίηση της ημερίδας.

Με εκτίμηση,

Ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου

Κων/νος Ν. Μπιζάς

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!