Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022

Περιοδεία Ανδρέα Ξανθού και Νίκου Συρμαλένιου σε Πάρο και Νάξο

Ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από το βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και τον πρώην βουλευτή Νίκο Μανιό περιόδευσαν την Τετάρτη 30/6 και την Πέμπτη 1/7 στη Νάξο και στην Πάρο.

Κύριος σκοπός της περιοδείας υπήρξε η επίσκεψη στις δημόσιες δομές των δύο νησιών, όπου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με το αντίστοιχο υγειονομικό προσωπικό.

Στις συναντήσεις αυτές υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι τα συμπεράσματα της πανδημίας είναι και παραμένουν η ανάγκη ολόπλευρης ενίσχυσης του ΕΣΥ και στα νησιά, κάτι που η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν κατάλαβε αλλά συνεχίζει να αντιστρατεύεται.

Παράλληλα από τον Ανδρέα Ξανθό παρουσιάστηκε δέσμη προτάσεων – κινήτρων για την προσέλκυση ιατρών στις νησιωτικές περιοχές, ενώ τονίστηκε και η ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών ως μέτρου θωράκισης του πληθυσμού.


Επίσκεψη Α.  Ξανθού,  Ν. Συρμαλένιου και Ν. Μανιού   στην Πάρο

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου επισκέφθηκε  την Πάρο ο Ανδρέας Ξανθός, πρώην Υπουργός Υγείας και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συνοδευόμενος από τους:   Νίκο Συρμαλένιο, βουλευτή Κυκλάδων  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Νίκο Μανιό, μέλος της ΚΕΑ. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στο ΚΥ Πάρου -Αντιπάρου, όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι : Γ. Τζανίδης, επιστημονικός Διευθυντής του ΚΥ Πάρου-Αντιπάρου,  Μ. Κουτσονικολή, πρόεδρος της ΔΕ του ΚΥ,  Α. Κάγκανη , πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Στήριξης του  ΚΥ Πάρου και  μέλη της ΣΕ της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πάρου-Αντιπάρου. Ο Α. Ξανθός συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό και με πολίτες που εξυπηρετούνταν στο ΚΥ.

 Στη συνέχεια ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις με τους: Μ. Κωβαίο, Δήμαρχο Πάρου και Κ. Μπιζά , Έπαρχο Πάρου-Αντιπάρου όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν  την Υγεία και το ποσοστό εμβολιασμένων στο νησί  αλλά και  τις καταστροφικές συνέπειες της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Πάρο.

 Οι  Α. Ξανθός, Ν. Συρμαλένιος  και Ν.Μανιός επισκέφθηκαν τον τόπο της πυρκαγιάς  όπου έγιναν και δηλώσεις από τον Ν. Συρμαλένιο.

Τέλος  περιηγήθηκαν στην αγορά της Παροικιάς όπου συνομίλησαν με επαγγελματίες και πολίτες.

 ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ- Ο.Μ.ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ    


Επίσκεψη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Ανδρέα Ξανθού στη Νάξο την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

  Το νησί της Νάξου επισκέφθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου ο Ανδρέας Ξανθός, πρώην Υπουργός Υγείας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ. Το σύντροφο Ανδρέα Ξανθό συνόδευαν στην επίσκεψη του ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος από τη Μήλο, οι Ναξιώτες Νίκος Μανιός, Μιχάλης Φραγκίσκος και Νίκος Μπαμπούνης καθώς και ο Αντώνης Γάκης από τη Σαντορίνη, όλοι τους μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο–ΚΥ Νάξου ενώ ακολούθησε συζήτηση με την αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Καλή Φραγκίσκου, εκπροσώπους των εργαζομένων και εργαζόμενους. Η συζήτηση αφορούσε την πορεία του νοσοκομείου και τις έκτακτες ανάγκες ενίσχυσής του, καθώς η πανδημία είναι ακόμη παρούσα. Τονίστηκε η αναντικατάστατη προσφορά των δημόσιων δομών υγείας και η αναγκαιότητα περαιτέρω ανάπτυξής τους. Έμφαση δόθηκε στην επίτευξη ακόμη μεγαλύτερου ποσοστού πλήρως εμβολιασμένων για την δημιουργία φράγματος ανοσίας και ομαλΕπισημαίνουμε ότι το ποσοστό αυτό είναι κάτω του 35% το οποίο απέχει παρασάγγας από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.ής εξέλιξης της τουριστικής περιόδου.


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!