Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Περιοδεία του Υποψήφιου Περιφερειάρχη κ Μανώλη Γλυνού στη Νότια Ρόδο

06.05.2019A

Δήλωση του κ Γλυνού για την θυσία του κλιμακίου των κατασκόπων και την ηρωίδα Μονολιθιάτισσα Μαρία Μαλανδρή

Στον Μονόλιθο βρέθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις για την «διπλή γιορτή» του χωριού, που γιόρταζε τον πολιούχο και προστάτη του Απόστολο Θωμά αποτίοντας παράλληλα τις πρέπουσες τιμές, στους αγωνιστές του «Λημεριού».

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, συνοδευόμενος από συνεργάτες, του παρακολούθησε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την δράση των αντιστασιακών με ορμητήριο το «Λημέρι των κατασκόπων», την σπηλιά του βουνού του Μονολίθου, που αποτελούσε το «αρχηγείο» και το ορμητήριο των Συμμαχικών δυνάμεων και των Αντιστασιακών της περιόδου 1943-45 στη Ρόδο.

Στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Στην συνέχεια ο υποψήφιος περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον Μεσαναγρό, όπου διοργανώνεται μεγάλο πανηγύρι ανήμερα του Αγίου Θωμά, στο γνωστό μοναστήρι της περιοχής.

Οι κάτοικοι με χαμόγελα και αγκαλιές υποδέχθηκαν τον υποψήφιο περιφερειάρχη, εκφράζοντάς του στη στήριξή τους για την αλλαγή που έρχεται στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

06.05.2019B

Μετά το πέρας της περιοδείας του στη Νότια Ρόδο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ Μανώλης Γλυνός δήλωσε τα εξής:

Σήμερα μία ιστορική μέρα οφείλουμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους αγώνες των νησιωτών προγόνων μας για την ελευθερία. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το «Λημέρι των κατασκόπων» κατά τη διάρκεια του β΄ παγκόσμιου πολέμου,  έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις συμμαχικές επιχειρήσεις που διαδραματίστηκαν κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Συνετέλεσε τα μέγιστα ώστε τα Δωδεκάνησα να απελευθερωθούν από τους Συμμάχους και στην συνέχεια να ενσωματωθούν με τη μητέρα Ελλάδα. Απέτρεψε γεωπολιτικούς κινδύνους και αποτέλεσε μία ακόμα απόδειξη των θυσιών που ήταν διατεθειμένοι να κάνουν οι Δωδεκανήσιοι με μόνο κίνητρο την αγάπη για την πατρίδα. Αυτό ήταν το μόνο κίνητρο των ηρώων που στελέχωσαν ως κατάσκοποι το λημέρι αλλά και των ατρόμητων κατοίκων του Μονολίθου που τους τροφοδοτούσαν με προμήθειες και πληροφορίες. Γι’ αυτό η θυσία των μετέπειτα εκτελεσθέντων μελών του κλιμακίου Μιχάλη Βρούχου και Γιώργου Κωσταρίδη, όπως και των άλλων ηρώων που φονεύθηκαν από τους κατακτητές πρέπει να μένει ζωντανή ως ιστορική μνήμη. Αντίστοιχα σημαντική    βέβαια ήταν και η συμβολή της Μονολιθιάτισσας  Μαρίας Μαλανδρή που με κίνδυνο της ζωής της ήταν πάντοτε ο φύλακας-άγγελος των μελών του κατασκοπευτικού κλιμακίου αλλά και του συνόλου των κατοίκων της περιοχής που ριψοκινδύνεψαν τα πάντα.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!