Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Περισσότερες γυναίκες βάζει, με νόμο, η Γερμανία στα ΔΣ μεγάλων εταιρειών

FC007E3A8ADC9BA3BEE5177C01650466

Το πρώτο πράσινο φως πήρε εντός του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού νόμος που θα θέτει «ροζ ποσόστωση» στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των μεγάλων εταιρειών. Βάσει του νόμου, στο 30% των θέσεων στα ΔΣ είτε θα πρέπει να εκλέγονται γυναίκες είτε οι θέσεις αυτές θα πρέπει να μένουν κενές.

Το νομοσχέδιο είχε προκαλέσει εδώ και καιρό διαφωνίες μεταξύ των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών στο εσωτερικό του Μεγάλου Συνασπισμού.

Τελικά το μέτρο, έμπνευσης του υπουργού Δικαιοσύνης Χάικο Μαας και της υπουργού Οικογενειακών Υποθέσεων Μανουέλα Σλέσβιχ (και οι δύο του SPD) πήρε την έγκριση της κυβέρνησης και θα κυρωθεί και από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 11 Δεκεμβρίου. Η ψήφισή του στη Βουλή αναμένεται στη συνέχεια.

Το μέτρο θα ισχύσει από το 2016 και θα αφορά λίγο παραπάνω από εκατό εταιρείες κολοσσούς στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Άλλες 3500 μεσαίου μεγέθους θα καλούνται επίσης να υλοποιήσουν μέτρα για μεγαλύτερη παρουσία γυναικών σε υψηλές θέσεις, είτε στα ΔΣ ή στα αμέσως χαμηλότερα κλιμάκια διοίκησης.

Από τις 30 μεγαλύτερες εταιρείες στο χρηματιστήριο, μόνο εννέα έχουν σήμερα στα ΔΣ αρκετές γυναίκες για να αποφύγουν προβλήματα με το νέο καθεστώς (κατά μέσο όρο, στους 30 του DAX τα ΔΣ είναι «ροζ» κατά 25%). Λιγότερες είναι κατά μέσο όρο οι γυναίκες στα ΔΣ των επόμενων εταιρειών στη «λίστα» μεγέθους.

Πηγή: http://news.in.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!