Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση ενηλίκων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου Νάξου

Λειτουργώντας ως φορείς αλλαγής, μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου ανέλαβαν δράση, για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των ενηλίκων.

Μαθητές των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου είχαν την ευκαιρία να βγουν από την αίθουσα διδασκαλίας, να περπατήσουν στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού της Βίβλου, να καταγράψουν συμπεριφορές και πρακτικές των κατοίκων και των περαστικών, να εντοπίσουν το πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων, να προβληματιστούν, να αναζητήσουν και να προτείνουν λύσεις. Παράλληλα, τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή του Σχολείου Χρήστου Σκάρκου, εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν προωθητικά μηνύματα για την ανακύκλωση και τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, έκλεισαν τα καπάκια των κάδων, κόλλησαν σε αυτούς τα ενημερωτικά αυτοκόλλητα και μοίρασαν σε κάθε σπίτι και κάθε περαστικό ενημερωτικά έντυπα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο πλευρό των μαθητών ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βίβλου κ. Σπύρος Σκάρκος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Νίκος Σιδερής και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Νίκος Βαθρακοκοίλης. 

Στόχος του εγχειρήματος είναι η ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων, αποσκοπώντας στην αλλαγή της περιβαλλοντικής νοοτροπίας, την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων και την προώθηση των αρχών και πρακτικών της αειφορίας.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο «Environmental Storytelling for Sustainable Development” και ακρωνύμιο EnvStories, το οποίο υλοποιήθηκε υπό την ευθύνη της Kαθηγήτριας του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Νίκης Ευελπίδου.

Καλούμε όλους τους δημότες και ιδιαίτερα τους γονείς να στηρίξουν την προσπάθεια των μαθητών, ανακυκλώνοντας και κλείνοντας τα καπάκια των κάδων!

Εικόνες: Από την εκπαιδευτική από τη δράση των μαθητών/τριων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Φωτογράφιση: Μ. Λυκουρόπουλος


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!