Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Παίξτε τώρα σκάκι στο Facebook, μέσω του Messenger

949060_Screen_Shot_2016-02-06_at_16.55.40.png

Ένα παλιομοδίτικο αλλά ενδιαφέρον σκάκι, ιδίως για τους fans του παιχνιδιού, κατάφεραν να “κρύψουν” στην εφαρμογή του Μessenger αλλά και στο πεδίο ανταλλαγής μηνυμάτων, όταν σερφάρουμε στο Facebook μέσω browser, οι προγραμματιστές του, το οποίο ξετρύπωσε μόλις το σάιτ Lifehacker.  

  Για να το ενεργοποιήσετε, απλά ανοίξτε ένα παράθυρο διαλόγου στο Messenger, με έναν από τους φίλους σας και πληκτρολογήστε «@fbchess play» (χωρίς τα εισαγωγικά) για να ξεκινήσετε μια ψηφιακή παρτίδα σκακιού μεταξύ σας.

Το δύσκολο κομμάτι αφορά στο να θυμάστε ποιες εντολές και γράμματα αντιστοιχούν σε κάθε πιόνι και προκαλούν την κίνησή του επάνω στην σκακιέρα.   Για να καταλάβει η εφαρμογή ότι το μήνυμα που στέλνετε αφορά στην παρτίδα, ξεκινάτε πάντα την φράση σας με το @fbchess και στη συνέχεια το γράμμα του πιονιού που θέλετε να μετακινήσετε (K = Βασιλιάς, Q = Βασίλισσα, Β = Αξιωματικός, N = Ίππος, R = Πύργος, και P = πιόνι) και την τοποθεσία που θέλετε να μετακινηθεί.    Παράδειγμα η εντολή  @fbchess Nbd2 θα μετακινήσει τον Ίππο (Ν) που βρίσκεται στην στήλη «Β» στο τετράγωνο D2.   Εάν τα βρείτε σκούρα,  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή «@fbchess help» (χωρίς εισαγωγικά) και για να τερματίσετε μια παρτίδα, την εντολή «@fbchess resign». 

Πηγή: www.lifo.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!