Τετάρτη, 7 Ιουνίου, 2023

Πιο κοντά στη Σύρο η επένδυση των αμερικανών παραγωγών του Hollywood

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ Κ.Steven Bernstein

Ψηφίσθηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση καθεστώτος Ενίσχυσης Ιδιωτικών Επενδύσεων στην παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

Ψηφίσθηκε σήμερα από την Ολομέλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα.

Με την εναρμόνιση της Ελληνικής νομοθεσίας με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή, «ανοίγεται ουσιαστικά ο δρόμος για την υλοποίηση της επενδυτικής πρότασης Αμερικανών επενδυτών για τη δημιουργία μόνιμων studioς του Hollywood και ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου στη Σύρο.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προώθησε την πρόταση από την αρχή της κατάθεσής της, με εξαιρετικό ζήλο και σε πολύ υψηλό κυβερνητικό επίπεδο, εντάσσοντάς την  στη στρατηγική της με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και την παγκόσμια προβολή των νησιών μας.

«Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την πρωτοβουλία που αναλάβαμε, πριν από ένα χρόνο. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται νομοθετικό πλαίσιο που επιτρέπει την προσέλκυση επενδύσεων στο χώρο των οπτικοακουστικών παραγωγών» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης προσθέτοντας: «Είμαστε οι πρώτοι που καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση επώνυμων σκηνοθετών και παραγωγών που προέρχεται από την κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood και υπήρξαμε η αφορμή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη ψήφιση του σημερινού νομοσχεδίου. Ευχαριστώ τον Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Λευτέρη Κρέτσο για την αμέριστη συμπαράστασή του και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, που από την πρώτη στιγμή στήριξε το όλο εγχείρημα, με συνέπεια  τα σημερινά θετικά αποτελέσματα».

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!