Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Πιστοποιητικά στους Έλληνες ανά τον κόσμο με ένα κλικ

pis

Στην συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για τον απόδημο Ελληνισμό που έλαβε χώρα σήμερα στο Εθνικό κοινοβούλιο επιβεβαιώθηκε η αγαστή συνεργασία των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β βαθμού.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Εσωτερικών  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, και η εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κα. Άννα Καλογήρου καθώς και ο Γενικός της Γ.Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και καταγόμενος από την Κρήτη Δημήτρης Πλευράκης,  ανακοίνωσαν την δυνατότητα λήψης πιστοποιητικών (δημοτολόγια κλπ) με διαδικασία online στα Προξενεία της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Η εφαρμογή έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία στο μεγαλύτερο Προξενείο του Ντίσελντορφ και έπεται συνέχεια σε όλη την Ευρώπη και σύντομα σε όλο τον κόσμο. Από την πλευρά τους ΚΕΔΕ και η ΕΝΑΕ δεσμεύτηκαν για την Ελλάδα την  θεσμοθέτηση γραφείων εξυπηρέτησης απόδημων ανά Περιφέρεια και Δήμο. Ο Γενικός της Γ.Γ. Αποδήμου Ελληνισμού κ.Δημήτρης Πλευράκης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους για την προσφορά τους και τους κάλεσε τον Αύγουστο στην Κρήτη για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας στο Δικταίο Άντρο στα πλαίσια του «Myth & Culture» για ένα νέο συναπάντημα της Αυτοδιοίκησης, της  ομογένειας, των φιλελλήνων και των κατοίκων της Κρήτης.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!