Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Πληρώνουν ΕΦΚΑ-ΟΓΑ χωρίς να δικαιούνται σύνταξη

a22ab7bdbd5f1877c8ee98c6f2bfa562_XL

Την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ακόμα σε αγρότες που υπάγονται σε καθεστώς πολλαπλής απασχόλησης, επιβάλλει το υπουργείο Εργασίας.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να επανεξεταστεί η φοροεισπρακτική αντίληψη του ν. 4387/16 που καταργεί τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Ειδικότερα, ο κ. Κεγκέρογλου υπογραμμίζει ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι, μισθωτοί, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι που έχουν ακόμη και μικρό  φορολογητέο αγροτικό εισόδημα, οι οποίοι παρά το ότι καταβάλλουν τις εισφορές τους για την δραστηριότητα τους, υποχρεούνται να καταβάλλουν και ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ αγροτών, χωρίς να έχουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα εξ’ αυτών των εισφορών.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Κεγκέρογλου απευθύνει ερώτημα προς την υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου εάν «υπερισχύει ο κανονισμός του ΟΓΑ που διατηρείται σε ισχύ ή οι γενικές διατάξεις του εισφορολογικού νόμου 4387/16;»

Πηγή: www.dikaiologitika.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!