Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Πλησιάζει η οριστική λύση για τα ετοιμόρροπα κτίρια της Ερμούπολης

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021, με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, συνεχίστηκε αδιάλειπτα η επικοινωνία του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη με την κα Υπουργό.

Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών και αλληλογραφίας που είχε ο κ. Λεονταρίτης με την κα Υπουργό, στις 03-03-2021, η κα Υπουργός, με επιστολή της, γνωστοποίησε ότι έχει δρομολογήσει τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να δοθούν οριστικές λύσεις.

Συγκεκριμένα, από κοινού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατέληξαν σε προσχέδιο νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση κοινής επιτροπής, που να αντιμετωπίζει τις περιπτώσεις των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων στην Ερμούπολη και τις Κυκλάδες, τις νομοτεχνικές λεπτομέρειες του οποίου έχουν επεξεργαστεί οι νομικοί σύμβουλοι των δύο Υπουργείων.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί η διάταξη νόμου για τα επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίσματα και ακολούθως η διάταξη θα προωθηθεί στη Βουλή για νομοθέτηση.

Ο κ. Λεονταρίτης αναφερόμενος στις θετικές εξελίξεις του ζητήματος, δήλωσε:

«Αισθάνομαι ικανοποίηση για τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί προς την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αφορούν τα ετοιμόρροπα κτίρια της Ερμούπολης και όλων των νησιών των Κυκλάδων.

Είμαι βέβαιος ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα κατατεθεί η πολυαναμενόμενη νομοθετική ρύθμιση, όπως με έχει διαβεβαιώσει η ίδια, η κα Υπουργός.

Επίσης, επιθυμώ να σας ενημερώσω ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι επαφές του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα της κας Υπουργού με τον αρμόδιο Υφυπουργό του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Ν. Ταγαρά και τον οικείο Γενικό Γραμματέα, κ. Ε. Μπακογιάννη, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τη σύσταση μιας ad hoc (για αυτό το σκοπό) επιτροπής, η λειτουργία της οποίας θα επιτρέψει την ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών, προκειμένου να δοθεί λύση και σε αυτό το πάγιο αίτημα.

Η επικοινωνία μου με τα συναρμόδια Υπουργεία, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020, με την επίσκεψή μου στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη συνάντησή μου με την κα Υπουργό, θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική επίλυση του πολύπλοκου προβλήματος». 


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!