Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023

Πολιτιστική πρωτεύουσα 2021: Ανοίγει το παιχνίδι η Σύρος

097Syros_Hermoupolis_town

Η Σύρος ήταν η πρώτη χρονικά που ξεκίνησε τις προεργασίες για να θέσει υποψηφιότητα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021, οπότε είναι η σειρά της Ελλάδας.

Την προσπάθεια ξεκίνησαν ουσιαστικά δυο ενεργοί πολίτες της Ερμούπολης, ο Χάρης Βεκρής, ειδικευμένος στη διαχείριση ανθρώπινων πόρων και τη διοίκηση πολιτιστικών μονάδων και ο οικονομολόγος Μιχάλης Αλτουβάς, που δημιούργησαν μια ομάδα στο facebook.

Ολόκληρο το νησί αγκάλιασε την προσπάθεια, κι έτσι η νέα δημοτική Αρχή που προέκυψε τον Μάιο, μπήκε ενεργά στην υπόθεση. Τώρα οι εμπνευστές του εγχειρήματος, κάνουν το επόμενο στρατηγικό βήμα. Βάζουν στην υπόθεση και άλλα νησιά των Κυκλάδων, με πρώτα τις γειτονικές Τήνο και Μύκονο.

Έτσι εξασφαλίζουν πολύ περισσότερα όπλα στη φαρέτρα τους, καθώς: – Η Σύρος είναι μεγάλη οικονομική μονάδα του 19ου αιώνα, με τεράστια πολιτιστική παράδοση (Βικέλας, Ροΐδης, Σουρής), εξαιρετική παράδοση στη λαϊκή μουσική με πρώτο το Μάρκο Βαμβακάρη, ζωντανό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξης ορθοδόξων και καθολικών, και έχοντας πατεντάρει το συριανό λουκούμι, – Η Τήνος είναι σημείο αναφοράς για την παγκόσμια Ορθοδοξία με τη Μεγαλόχαρη και – Η Μύκονος είναι ένα από τα πιο τουριστικά νησιά παγκοσμίως.

Με αυτό το άνοιγμα η Σύρος επιχειρεί να «πάρει κεφάλι» στην κούρσα για Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Μένει να ξεκινήσει γρήγορα τη δουλειά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής και, φυσικά, να επικοινωνήσει με αποτελεσματικότητα την προσπάθειά της.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!