Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Πώς να κάνετε τα παιδιά να πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη

santa claus_b2

Μπαίνουμε σιγά σιγά στο κλίμα των Χριστουγέννων. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να στείλουν το γράμμα τους όλα τα παιδάκια στον Aη – Βασίλη.

Επειδή όμως όλα τα παιδάκια είναι πολύ έξυπνα δεν θα λείψουν οι ερωτήσεις τύπου: «Που μένει ο Αη – Βασίλης;», «Πώς θα χωρέσει από την καμινάδα;», «Εμείς που δεν έχουμε τζάκι, πώς θα μπει;» και άλλες τέτοιες παρόμοιες.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση με το παιδάκι σας και να πάρετε την απόφαση αν θα τον/την αφήσετε να πιστεύει στο αγαπημένο Άγιο όλων των παιδιών ή θα αποκαλύψετε την σκληρή αλήθεια. Γνώμη μας είναι πάντως να κρατήσετε τον μύθο ζωντανό και να αφήσετε τα παιδιά να ζήσουν όλη τη μαγεία της γιορτής. Οι παρακάτω τρόποι θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε αληθινό το πιο αγαπημένο παιδικό όνειρο για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο!

Μαγεία

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει μαγεία. Ο τάρανδος δεν μπορεί να πετάξει χωρίς λίγη μαγεία και ο Άγιος Βασίλης δεν μπορεί να μπει σε κάθε σπίτι χωρίς μαγεία, οπότε είναι απαραίτητο συστατικό για να κάνετε την ιστορία πιστευτή. Για να διατηρήσετε την όλη μαγεία στην ιστορία χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας, λίγη φαντασία και σύγχρονη τεχνολογία!

Απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις

Το παιδί σας μπορεί να σας κάνει ερωτήσεις απλής λογικής για να σας αποδείξει ότι ο Άγιος – Βασίλης δεν υπάρχει. Τι απαντάτε σε αυτή την περίπτωση;

Πώς θα προλάβει ο Άγιος Βασίλης να παραδώσει τόσα πολλά δώρα μέσα σε τόσες λίγες ώρες;
O Άγιος Βασίλης έχει πολύ περισσότερες ώρες απ’ ότι νομίζουμε. Υπάρχουν 24 διαφορετικές ανά τον κόσμο ζώνες ώρες και ως εκ τούτου, ο Άγιος Βασίλης έχει αρκετές ώρες για να κάνει τις παραδόσεις του σε όλα τα παιδάκια.

Πώς χωράνε όλα τα δώρα σε ένα τόσο μικρό έλκηθρο;
Ο Άγιος Βασίλης δεν κουβαλάει όλα τα δώρα σε ένα δρομολόγιο. Έχει πολλές αποθήκες γεμάτες με παιχνίδια στο Βόρειο και Νότιο Πόλο όπου διάφορα ξωτικά τον βοηθούν, ελέγχουν και  φορτώνουν εκ νέου το έλκηθρο ώστε να είναι έτοιμο για το επόμενο ταξίδι.

 Πώς θα μπορέσει ο Άγιος Βασίλης να βρει το σπίτι μου μέσα στο σκοτάδι;
Ο Άγιος Βασίλης χρησιμοποιεί το GPS του (η σύγχρονη τεχνολογία που λέγαμε;). Το έλκηθρο επικοινωνεί με δορυφόρους απ’ όλον τον κόσμο και ενημερώνει αυτόματα για τη θέση του 300 φορές κάθε δευτερόλεπτο. Μέσω αυτή της επικοινωνίας ενημερώνεται επίσης κάθε δευτερόλεπτο ποια παιδάκια ήταν καλά αυτή τη χρονιά και ποια ήταν κακά.

Πώς μπορεί ο Άγιος Βασίλης να ξέρει ότι ήμουν κακό παιδάκι;
Όπως είπαμε ο Άγιος Βασίλης έχει βοήθεια τα ξωτικά τα οποία δεν κλείνουν μάτι και εργάζονται σκληρά όλο τον χρόνο. Του δίνουν λοιπόν μια λίστα με τα ονόματα όλων των παιδιών που είχαν καλή συμπεριφορά και μια λίστα με τα παιδάκια που ήταν άτακτα. Η λίστα δεν σταματά να ενημερώνεται!

Γάλα και μπισκότο

Το παιδάκι σας μπορεί να σας ρωτήσει γιατί να χρειάζεται να αφήσετε ένα ποτήρι γάλα και μπισκότα του Άγιου Βασίλη;

Πηγή: http://www.baby.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!