Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου, 2021

Πώς θα εκδίδεται το πιστοποιητικό κατάταξης για ενοικιαζόμενα δωμάτια;

1d_ Rooms-to-let Software Solutions

Με απόφαση του υπουργείου Τουρισμού επαναπροσδιορίσθηκε η έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης σε ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια -διαμερίσματα σε κατηγορίες κλειδιών.

Τα πιστοποιητικά κατάταξης των ενοικιαζόμενων δωματίων- διαμερισμάτων σε κατηγορίες κλειδιών εκδίδονται από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού (ΠΥΤ) βάσει τεχνικής έκθεσης που συντάσσεται από φορείς διαπιστευμένους από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης του Εθνικού Συστήματος Υποδομής Ποιότητας για τη διενέργεια ελέγχων και επιθεωρήσεων είτε από ιδιώτες μηχανικούς σύμφωνα με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Επίσης, εντός 10 ημερών από την υποβολή αίτησης γνωστοποίησης, η επιχείρηση του ενοικιαζόμενου δωματίου – διαμερίσματος υποβάλλει αίτηση προς την οικεία ΠΥΤ για την έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης σε κατηγορία κλειδιών και καταβάλλει παράβολο ύψους 2 ευρώ ανά δωμάτιο. Σε κάθε περίπτωση το ποσό του παραβόλου που κατατίθεται για την έκδοση πιστοποιητικού κατάταξης σε κατηγορία αστέρων δεν μπορεί να είναι κατώτερου των 40 ευρώ ανά κατάλυμα. Τα πιστοποιητικά κατάταξης θα έχουν ισχύ για 5 χρόνια. Για την ανανέωσή τους θα καταβάλλεται εκ νέου παράβολο.

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!