Τρίτη, 3 Οκτωβρίου, 2023

Πώς θα μειωθούν προσαυξήσεις και πρόστιμα σε επιχειρήσεις

ofeiles-prostima-lefta-prosafxiseis-620x320

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζει να μειώσει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις κατά τη διενέργεια των ελέγχων, ακόμη και για τις παλαιές χρήσεις και για τις υποθέσεις που έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Με το νέο τρόπο ελέγχου θα μειωθούν οι φόροι και τα πρόστιμα άνω του 70% σε σχέση με αυτά που επιβάλλονται με το ισχύον σύστημα.

Τα παραπάνω καταγράφει δημοσίευμα της «Καθημερινής», σύμφωνα με το οποίο, ειδικότερα, για τις χρήσεις μέχρι και το 2012, καταρεγείται ο εξωλογιστικός προσδιορισμός των κερδών που οδηγούσε σε τεράστιες επιβαρύνσεις. Η κατάργηση του εξωλογιστικού προσδιορισμού αφορά και τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη ελεγχθεί και έχουν βεβαιωθεί οι φόροι και τα πρόστιμα. Για τις περιπτώσεις αυτές θα γίνει επανέλεγχος.

Με τη νέα διαδικασία, οι επιχειρήσεις γλιτώνουν από τους υπέρογκους φόρους και τα πρόστιμα, που επί της ουσίας δεν έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα για τα δημόσια έσοδα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις εισπράττεται μόλις το 0,3%. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να τα πληρώσουν, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε παύση των εργασιών τους.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!