Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2023

Πώς θα ταξιδεύουμε με πλοίο το καλοκαίρι

Το ερωτηματολόγιο, με το οποίο, θα επιβιβαζόμαστε στα πλοία της ακτοπλοΐας για τα ταξίδια μας στα ελληνικά νησιά δημοσιοποίησε σήμερα (13/5) το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η βασική αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, είναι η προσθήκη τριών ερωτήσεων, οι οποίες αφορούν τον εμβολιασμό και τη διενέργεια μοριακού (PCR), rapid ή self test.

Φυσικά οι επιβάτες συμπληρώνουν κανονικά ερωτήσεις σχετιζόμενες με πιθανά συμπτώματα της νόσου.

Παράγοντες της ακτοπλοΐας επισημαίνουν στο Capital.gr πως πρέπει να διευθετηθεί και το θέμα της πληρότητας στα πλοία. Όπως λένε, είναι αναγκαία συνθήκη να αυξηθεί στο 100% (από 50%-55% που είναι σήμερα), καθώς τηρούνται οι αποστάσεις και υπάρχει ο απαραίτητος χώρος για να αποφευχθούν απρόοπτα. Μάλιστα, φέρνουν και το παράδειγμα των οδικών συγκοινωνιών, όπου επικρατεί το… αδιαχώρητο.

Επίσης, προσθέτουν ότι οδηγός είναι και η περσινή τουριστική περίοδος, κατά την οποία τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρήθηκαν κατά γράμμα.

Το φετινό εξάμηνο αναμένεται χειρότερο από αυτό του 2020 για τις ακτοπλοϊκές εταιρείες και πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στους «καυτούς» μήνες της τουριστικής περιόδου. Η ακτοπλοΐα, όπως και συνολικά ο τουριστικός κλάδος, προσβλέπει σε «last minute» κρατήσεις . 

Έντυπο-ερωτηματολόγιο δήλωσης υγείας πριν την επιβίβαση (486 KB)

Πηγή: https://www.capital.gr

Γ. Γεωργίου


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!