Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Ποσό 297.277,34 ευρώ στο Δήμο Άνδρου από το ΥΠΕΣ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και επενδυτικών δραστηριοτήτων

euro_evra_xrima_aftodioikisi2

Την κατανομή ποσού 213.875.000,00 €, στους δικαιούχους Δήμους της χώρας, στο πλαίσιο εξόφλησης των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς αυτούς, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών με απόφαση του υπουργού, την οποία υπογράφει ο Γιάννης Μπαλάφας, υφυπουργός Εσωτερικών. Να σημειώσουμε πως στο Δήμο Άνδρου κατανεμήθηκε το ποσό των 297.277,34 ευρώ.

Το ποσό αυτό αποτελεί την έβδομη ( Ζ΄) από τις οχτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις που προβλέπεται να αποδοθούν για τον ανωτέρω σκοπό σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 ν.3756/2009 και θα αποδοθεί στους Δήμους με Χρηματικές Εντολές του Υπουργείου μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αμέσως μετά τη μεταφορά των αντίστοιχων πιστώσεων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Το ανωτέρω ποσό διατίθεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων- έργων των Δήμων της χώρας. Με απόφαση όμως των οικείων δημοτικών συμβουλίων, δύναται τα αποδιδόμενα στους δικαιούχους ΟΤΑ ποσά, να διατεθούν κατά τη κρίση τους, είτε προς κάλυψη λειτουργικών δαπανών, είτε για επενδυτικές δραστηριότητές τους και έργα.

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

 1. ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΟΥΡΑΖΕΡΗΣ

  Οι πάσης φύσεως οφειλές του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄ βαθμού που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1828/1989 (ΦΕΚ 2 Α΄) και λοιπές σχετικές διατάξεις όπως ισχύουν, ύψους ενός δισεκατομμυρίου επτακοσίων έντεκα εκατομμυρίων ευρώ (1.711.000.000), που αφορούν στη χρονική περίοδο από την καθιέρωση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) μέχρι και το έτος 2008, δύναται να εξοφληθούν με την έκδοση ομολόγων σε οκτώ (8) ετήσιες ισόποσες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα καταβληθεί εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και οι υπόλοιπες επτά (7) την 31η Ιανουαρίου εκάστου έτους, αρχής γενομένης από την 31η Ιανουαρίου 2010. Προς τούτο υπογράφεται σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών και των εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ). Με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών καθορίζεται ο τύπος των ομολόγων, η διάρκεια και οι λοιποί όροι έκδοσης αυτών.
  Τα παραπάνω αποτελούν το περιεχόμενο του Α.27 του Ν.3756/2009,σύμφωνα δε με τα αναγραφόμενα όλοι οι Δήμοι(συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας) θα έπρεπε μέχρι τις 31/01/2015 να εισπράξουν την έβδομη δόση και μέχρι 31/01/2016 την όγδοη και τελευταία δόση.
  Παρόλο που οι οδηγίες του προϋπολογισμού του 2015 ανέφεραν ότι πρέπει να συμπεριλάβουμε την δόση στον προϋπολογισμό μας (το οποίο και έγινε), μέχρι και σήμερα δεν έχει εκταμιευτεί κανένα ποσό στους λογαριασμούς του Δήμου μας.
  Εύχομαι αυτή την φορά η υπόσχεση να πραγματοποιηθεί και να εισπράξει ο Δήμος μας και την έβδομη και την όγδοη δόση μέχρι 31/01/2016.
  Ο χρόνος θα δείξει….
  Με εκτίμηση και πολλά συγχαρητήρια στην ιστοσελίδα σας…

  Reply

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!