Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, 2022

Πούτιν: Το πετρέλαιο της ISIS περνά μέσα από την Τουρκία

8F4B1FEF5CDC24BF70736637BE3337E5

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε συνάντηση με τον τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της  Συνόδου για το κλίμα στο Παρίσι.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα έχει λάβει περισσότερες πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ότι το πετρέλαιο του Ισλαμικού Κράτους περνά μέσα από τουρκικό έδαφος.

Σημείωσε, επίσης ότι η απόφαση της Τουρκίας να καταρρίψει το ρωσικό μαχητικό «υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να υπερασπιστεί» αυτά τα αποθέματα πετρελαίου.

Χαρακτήρισε «τεράστιο λάθος» την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού και σημείωσε ότι δεν ήταν αναγκαίο η Τουρκία να πλήξει το «ανυπεράσπιστο» ρωσικό Σουχόι.

Ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι επιθυμεί ακόμα τη δημιουργία ενός ευρύ συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών.

«Πάντα το υπερασπιζόμασταν αυτό, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει, όταν κάποια χώρα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις για να πετύχει τους στόχους της» ξεκαθάρισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη πως προσωπικά θλίβεται για την επιδείνωση των σχέσεων της Ρωσίας με την Τουρκία.

«Πιστεύω πως όλοι μας θλιβόμαστε και με μένα με λυπεί καθώς προσωπικά έκανα αρκετές προσπάθειες για την ενδυνάμωση αυτών των σχέσεων» δήλωσε στους δημοσιογράφους.

«Αλλά προβλήματα όντως υπάρχουν και έχουν ανακύψει εδώ και αρκετό καιρό και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε μέσα από διάλογο με τους τούρκους ομολόγους μας», επισήμανε.

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες που είχε με τον Μπαράκ Ομπάμα, τόνισε:

«Συζητήσαμε κυρίως για τη Συρία και το πού πρέπει να είναι το κέντρο της προσοχής μας. Η συζήτηση περιστράφηκε σε έναν κατάλογο οργανώσεων που θεωρούμε τρομοκρατικές, έναν κατάλογο οργανώσεων που εκπροσωπούν το “υγιές” κομμάτι της αντιπολίτευσης, καθώς επίσης και τις τακτικές των κοινών μας ενεργειών στο πολιτικό πεδίο.

» Σε γενικές γραμμές, εκτιμώ πως υπάρχει μια κατανόηση για την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούμε» σημείωσε.

«Αν μιλάμε για την ανάγκη μιας πολιτικής επίλυσης, είναι απαραίτητο να εργαστούμε για ένα Σύνταγμα, για τη διεξαγωγή νέων εκλογών και την διασφάλιση της εποπτείας των αποτελεσμάτων», πρόσθεσε.

Πηγή: http://news.in.gr

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!