Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

«Πράσινο» από την Ε.Ε. για κρατική ενίσχυση της ακτοπλοΐας

Από την έντυπη έκδοση της Ναυτεμπορικής

Το αρχικό πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη στήριξη με εθνικά κονδύλια της ελληνικής ακτοπλοΐας, η οποία πλήττεται άμεσα από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το πρώτο βήμα έγινε και σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργού Γιάννη Πλακιωτάκη το αμέσως επόμενο διάστημα θα σταλούν προς έγκριση τα οριστικά μεγέθη και στη συνέχεια θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις με τη συνεργασία του YΠΟΙΚ, το οποίο θα απελευθερώσει και τα σχετικά κονδύλια, προκειμένου να υλοποιηθεί το πρώτο πακέτο στήριξης του κλάδου, που λόγω κορονοϊού έχει έρθει αντιμέτωπος με πτώση της επιβατικής κίνησης σε επίπεδα άνω του 90%, ενώ κατά 50% είναι πλέον μειωμένη και η κίνηση φορτηγών οχημάτων.

Προς οριστικοποίηση βαδίζει και ο τρόπος μέσω του οποίου θα δοθεί η πρώτη αυτή βοήθεια στις ακτοπλοϊκές, ενώ το ΥΕΝ επεξεργάζεται και τη διαδικασία διάθεσης βοηθείας στον κλάδο από κοινοτικά κονδύλια, καθώς, όπως σημειώνει ο κ. Πλακιωτάκης, εκτός από τις εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια υπάρχουν και αυτές που δεν ξεκίνησαν καν και είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!