Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

«Πρεμιέρα» για την Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων

To δικό τους συνδικαλιστικό όργανο απέκτησαν πλέον οι Ναυτιλιακοί Πράκτορες των νησιών, κατόπιν σχετικής διαταγής του Ειρηνοδικείου Ρόδου.

Το νέο σωματείο φέρει την επωνυμία: «ΈΝΩΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΩΝ» και έχει ως σκοπό την ενημέρωση, πληροφόρηση, υποστήριξη, διαμόρφωση και σύσφιγξη σχέσεων των μελών του, καθώς επίσης και η απευθείας επικοινωνία με τα αρμόδια υπουργεία ως προς την ενημέρωση για τα τρέχοντα προβλήματα του κλάδου μας, των τοπικών κοινωνιών και ειδικά των μικρών ακριτικών νησιών μας.

Στην πρώτη ανακοίνωση του νεοσυσταθέντος σωματείου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Όλοι μαζί ενωμένοι για πρώτη φορά στην ιστορία των νησιών μας, πραγματοποιήσαμε ένα μεγάλο βήμα ιδρύοντας το σωματείο μας για την προάσπιση του κλάδου μας και την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Είναι το πρώτο σωματείο που ιδρύεται με έδρα στο Καστελλόριζο, μια απόφαση ομόφωνη και από τα 21 μέλη της Ένωσης για εθνικούς λόγους, δηλαδή επίρρωση της ελληνικότητας του ακριτικού Καστελλόριζου μας απόφαση επίκαιρη όσο ποτέ, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίζονται στη περιοχή του.

 Η Ένωση Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων (Ε.Ν.Π.Ε.Ν) εκπροσωπείται από συναδέλφους από όλα τα νησιά της Ελληνικής επικράτειας , από τους Οθωνούς έως το Καστελλόριζο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση εγγραφής νέων μελών, για όλους τους συναδέλφους των νησιών μας, που έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία συμμετοχής τους στο σωματείο μας, όμως ήταν αδύνατο να συμμετέχουν στη σύσταση του σωματείου εξαρχής, λόγω του μεγάλου αριθμού των ναυτικών πρακτορείων.»

Πρόεδρος  της Ένωσης Ναυτικών Πρακτόρων Ελληνικών Νήσων ορίστηκε ο κος Αθανάσιος Πέτρου.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!