Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Προχωρά η οργάνωση του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Στις 26 Απριλίου στη Σύρο η Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την επικύρωση του κανονισμού εσωτερικής υπηρεσίας

Υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, συνεδρίασε σήμερα, με τηλεδιάσκεψη, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «Κ2 Αναπτυξιακός Οργανισμός Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Α.Ε.»

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Γιώργος Λεονταρίτης – Αντιπρόεδρος,   Νίκος Μπόνης – Διευθύνων Σύμβουλος και τα εκτελεστικά μέλη Αγγελική Χονδροματίδου,  Μανώλης Καμπουρόπουλος, Πανταζής Κολάης και  Παναγιώτης Κουνάκης.

Με ομόφωνη απόφαση των μελών του Δ.Σ., εγκρίθηκαν όλα τα θέματα ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα, ο Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο Κανονισμός Προμηθειών και η Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας και ο ορισμός θεμάτων αυτής.

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Απρίλιου 2021 στη Σύρο, με μοναδικό θέμα την Έγκριση Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της εταιρείας, θέμα που απαιτεί επικύρωση  με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Σημειώνεται ότι ο Αναπτυξιακός Οργανισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “Κ2 Α.Ε.” συνιστά ένα νέο αναπτυξιακό εργαλείο που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ικανότητα του Νοτίου Αιγαίου να αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πόρους από το νέο ΕΣΠΑ 20121-2027, που είναι υπερδιπλάσιοι των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020,  αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης, από το οποίο, άνω από 30 δις, επιπλέον των πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους. Με τη σύσταση του Αναπτυξιακού Οργανισμού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρώτη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας αποκτά ετοιμότητα με τα δικά της  θεσμικά εργαλεία, με τις δικές της επεξεργασμένες προτάσεις για έργα και με τον δικό της μηχανισμό υλοποίησης και απορρόφησης. Αυτός ο  νέος μηχανισμός θα λειτουργεί παράλληλα με αυτόν που ήδη υπάρχει στην Περιφέρεια και έχει φέρει  μέχρι σήμερα πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τα νησιά, με στόχο να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη και να μην χαθεί καμία αναπτυξιακή ευκαιρία  για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

 

Το Γραφείο Τύπου


 

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!