Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Πρόεδρος & Τοπικό Γαυρίου για το αποχετευτικό του Χάρακα: Δεν έχουμε εκτελεστικές αρμοδιότητες

Με αφορμή τη βλάβη στο αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού Χάρακα, ο Πρόεδρος κ. Νίκος Χέλμης και το Τοπικό Συμβούλιο Γαυρίου, ενημερώνουν τους πολίτες πως οι αρμοδιότητές τους περιορίζονται σε γνωμοδοτικό χαρακτήρα και όχι εκτελεστικό. 

Παράλληλα απαριθμούν τις κινήσεις που έχουν κάνει ως Κοινότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ ξεκαθαρίζουν πως στα 20 συμβούλια που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα, οι γνωμοδοτήσεις τους σε αιτήματα πολιτών ήταν όλες θετικές.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση:

Μετά από παράπονα κατοίκων της περιοχής Χάρακα προς το τοπικό για αδιαφορίες του, για τις υπάρχουσες δυσοσμίες της περιοχής λόγω βλάβης του αποχετευτικού δικτύου, έχουμε να αναφέρουμε τα κάτωθι:

Ο πρόεδρος και το τοπικό συμβούλιο, έχουν μόνο γνωμοδοτικές και όχι εκτελεστικές δραστηριότητες.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει λοιπόν να ενημερώνει τους ασκούντες εκτελεστική εξουσία, για τα υπάρχοντα προβλήματα της περιοχής του, καθώς επίσης να προτείνει και διάφορα έργα γι” αυτήν.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται διαρκώς.

Μετά την παρέλευση ενός και πλέον έτους, έχουμε διενεργήσει περίπου 20 τοπικά συμβούλια, στα οποία έχουμε γνωμοδοτήσει θετικά:
1) Για όλα τα αιτήματα των πολιτών.
2) Για πολλά προβλήματα της περιοχής. και
3) Για πολλά έργα της περιοχής μας.

Σε επόμενες αναρτήσεις, θα αναφερθούμε αναλυτικά για όλα, προς ενημέρωση των κατοίκων.

Τώρα, για τα υπάρχοντα προβλήματα του αποχετευτικού δικτύου, από τους πρώτους κιόλας μήνες μέχρι και σήμερα, έχουμε γνωμοδοτήσει θετικά όχι σε ένα αλλά σε τρία διαφορετικά τοπικά συμβούλια τα εξής;

1) Για την αγορά δεύτερης μεγάλης αντλίας για το αντλιοστάσιο κάτω από το λιμεναρχείο.
Λειτουργεί περίπου ένα έτος μόνο με μια μεγάλη αντλία. Η δεύτερη που υπάρχει είναι μικρή και σε περίπτωση βλάβης της μεγάλης δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του δικτύου, με κίνδυνο υπερχείλισης των λυμάτων μέσα στο λιμάνι.

2) Καθαρισμός του αντλιοστασίου κάτω από το λιμεναρχείο, από τα λίπη.

3) Τοποθέτηση εφεδρικής αντλίας στο αντλιοστάσιο του Χάρακα, που και αυτό για ένα περίπου Έτος λειτουργεί μόνο με μια αντλία, που σε περίπτωση βλάβης της, θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα.
Τοποθετώντας την μεγάλη αντλία που είναι απαραίτητη ως εφεδρική στο αντλιοστάσιο κάτω από το λιμεναρχείο η μικρή που θα αφαιρεθεί μπορεί να τοποθετηθεί στο αντλιοστάσιο χάρακα ως δεύτερη αντλία.

4) Αντικατάσταση των πινάκων και των δυο αντλιοστασίων, λόγω μεγάλων φθορών και

5) Επισκευές των διαφόρων εξαρτημάτων όπου είναι απαραίτητες. (Βάσεις στήριξης πινάκων, λήψης ρεύματος, φλοτέρ κλπ)

Ο πρόεδρος
και το τοπικό συμβούλιο
της δημοτικής κοινότητας Γαυρίου

Διαδώστε!

1 Σχόλιο

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!