Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου, 2023

Πρόγραμμα εορτασμού Παναγίας Θεοσκέπαστης

11082742_1531736813761730_1604852547_n

Φωτογραφία απο τον περσινό εορτασμό

ΕΟΡΤΗ 2016

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ CΥΡΟΥ

IΕΡΟC ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΟC NAOC ΠΑΝΑΓΙΑC ΘΕΟΣKΕΠΑΣΤΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ & ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΕΠΙ ΤΗ ΠΑΝΔΗΜΩ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 Απριλίου 2016

ΩΡΑ 19:00 Έναρξη Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου.

ΩΡΑ 22:00 Έναρξη Παρακλήσεως, Όρθρου καί Θείας Λειτουργίας (Αγρυπνία)

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 Απριλίου 2016

ΩΡΑ 07:30 Έναρξη Όρθρου

ΩΡΑ 08:15 Αρχιερατική Χοροστασία

ΩΡΑ 09:00 Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β΄ , με τη συμμετοχή Εφημερίων της Άνδρου.Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας Ο Σεβασμιώτατος ο απονείμει το μετ’αλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως σε τρείς συνταξιοδοθέντες Εκπαιδευτικούς της Άνδρου, για την πολυετή προσφορά τους στην Παιδεία, και θα καταθέσει στον Ιερό Ναό της Θεοσκεπάστπυ προς φύλαξη, εως οτου ισρυθεί Σύλλογος Γυναικών Ανδρίων Ναυτικών, Πιττάκιο με το Μετάλλιο της Ιερά Μητροπόλεως προς την Ανδριώτισσα Σύζυγο Ναυτικού, τιμώντας το φιλάνδρον, υο φιλοτεκνον και το φιλογενές ήθος όλων των συζύγων Ναυτικών της Άνδρου,, που στήριξαν τη μεγάλη ναυτική παράδοση.

ΩΡΑ 10:45 Εκκίνηση Λιτανεύσεως της Θαυματουργού Εικόνος, η οποία, κατ’ αρχάς, θα κατευθυνθεί στην Πλατεία του «Αφανούς Ναύτου», όπου θα τελεσθεί Δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν θαλάσση πνιγέντων Ναυτικών μας και θα ριφθεί δάφνινος στέφανος στη θάλασσα από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Απομάχων Ναυτικών, και, εν συνεχεία, προς την Πλατεία Γηροκομείου, στην οποία, μετά την καθιερωμένη Δέηση, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δωρόθεος Β΄ θα εκφωνήσει τον, κατά το έθος, πανηγυρικό λόγο.

ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΩΡΑ 17:00 Μεθέορτος Εσπερινός

ΩΡΑ 18:00 Παραδοσιακοί ἑλληνικοί χοροί στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Χώρας και Μεσαριάς, Εμπειρικείου Γυμνασίου Άνδρου, τού Σύλλογου Γυναικών Άνδρου και του Χορευτικού Συλλόγου Υδρούσας.

ΩΡΑ 19:45 Εκκίνηση Λιτανευτικής Πομπής της Εικόνος της Ευρέσεως, προπορευομένης Λαμπαδηφορίας, κατά την άφιξη της οποίας στήν Πλατεία Γηροκομείου θα αναπεμφθεί Δέηση γιά τήν μαθητιώσα καί εργαζομένη νεότητα της Άνδρου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Απριλίου 2016

ΩΡΑ 07:30 – 10:30 . Όρθρος & Θεία Λειτουργία

ΩΡΑ 11:00 Συναυλία των Φιλαρμονικών Συλλόγων στο Δημοτικό Θέατρο Άνδρου

Τίς παραπάνω εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν και λαμπρύνουν οι φιλαρμονικές του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου , Δημοτική Φιλαρμονική Λουτρακίου , Ο Σύλλογος Ν.Ε.Ο.Ι και η Εθελοντική Ομάδα Άνδρου

Διοργανωτής: Ιερά Μητρόπολη Σύρου-Ιερός Ναός Παναγίας Θεοσκεπάστου

Συνδιοργανωτές: Επαρχείο Άνδρου, Δήμος Άνδρου

Χορηγός:Ιδρυμα Κυδωνιέως

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!