Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Πρόγραμμα για ενίσχυση της απασχόλησης

oa-thumb-large

Σήμερα Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση υπαγωγής τους στο πρόγραμμα ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους. Η δράση προβλέπει την αναδρομική κάλυψη για το 2015 δαπανών νέων ελεύθερων επαγγελματιών (ενοίκια, αποσβέσεις παγίων, ασφαλιστικές εισφορές, έμμεσες δαπάνες για την αγορά εξοπλισμού) και την επιδότηση με 450 ευρώ μηνιαίως των καθαρών νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν από επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς εντός του 2015, με δέσμευση των τελευταίων για διατήρηση των επιδοτούμενων θέσεων για ισόποσο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα-μέλος της Ε.Ε., που έχει ολοκληρώσει το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου για το σύνολο των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Το σύστημα επιτρέπει στη χώρα μας να υποβάλει προς την Ε.Ε. αιτήματα πληρωμής από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ εντός του 2015.

Πηγή: Καθημερινή

Διαδώστε!

Αφήστε το Σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!